Om oss

Här kan du läsa om oss!

Jag heter Madeleine Eriksson och bor i Vingåker som ligger ca 2 timmar från Stockholm, med min familj. Sambon Tomas och sonen Robin. Jag har haft whippets sedan -84 och har idag flera whippar i familjen. Källornas Fröjd "Milou" född. 040416, SE UCH Burnt Sienna Midsummer Headline och tiken Lawtons Oops I Did It Again "Myra" som är dotter efter vår bortgångna Hugo.
Kenneln har idag också utökats med två valpar från vår första kull. Det är tiken Blazing Keys Airlie Castle "Allie" och hanen Blazing Keys Aydon Castle "Adde" som bor hos min bror Stefan och hans familj. Adde ägs av kenneln.

Kenneln utökades 2015 med en härlig kille från kennel Burnt Sienna vid namn Burnt Sienna Brochant även kallad Eddie. Eddie bor tillsammans med Adde och min brors familj.
Vi har också haft avelsrätten på två hanar och det är Hugo-sonen Snöbollens Running In Circle "Tuff" samt Tigers systerson Burnt Sienna Dream On "Pigalle". Båda bor hos  Leif Johansson i Katrineholm. Dom tillhör nu Leif Johansson. 
 

Mitt intresse för hundar har alltid funnits och som liten läste jag allt jag kom över som handlade om hundar. Min första egna hund var en whippet vid namn Ricky. Hans riktiga namn var Klenods Blazing Key. Han kom till vår familj i febr. -84 och blev 11 år. Vår andra whippet kom nästan exakt ett år efteråt. Det var Klenods Charlie Chaplin. Dessa två hundar la grunden för mitt stora intresse för whippets.

 

1992 var det dags för vår 3:e whippet. Återigen var det en kille från kennel Klenods som kom att flytta till oss. Han hette (SUCH) Klenods Kasper. Tyvärr så fick vi ta bort honom pga sjukdom redan vid 6 års ålder.

 

Mitt stora intresse för utställning kom redan i samband med vår första hund Ricky och har sedan fortsatt. Jag har hållit på med det mesta vad gäller hundar och träningar. Agility, lydnad, viltspår och ID-sök. Kapplöpning och Lure Coursing har kommit med de två senaste hundarna.

 

Idag jobbar jag som Djursjukvårare och "trivs som fisken i vattnet"!

Jag har också sedan tidig ungdom hållit hundkurser och det intresset har fortsatt genom åren. Det har varit allt från valpkurser till Problemhundskurser. I nov -03 startade jag upp Vingåkers Hundklubb och där hjälper jag till som kursledare när jag har tid.  Jag är utbildad Instruktör.
Jag har också gått Svenska Whippetklubbens Uppfödarutbildning 2015.

KENNELNAMN

Den 1 april 09 gick min dröm i uppfyllelse då vi äntligen fick kennelnamnet Blazing Keys. Namnet är som bekant efter min första whippet Ricky. Kenneln har jag tillsammans med min goda väninna Kristina som står för Borderterrierdeln. Vi hoppas kunna föda upp både whippets och borderterriers med goda förutsättningar för framtiden!
 

ToMaRos Galleri

Min andra hobby är att rita och måla. ToMaRos Galleri kallar jag det för. Jag tillägnar den min älskade familj To(mas) Ma(dde) Ro(bin) som har stor del i att jag kan hålla på med mina stora hobbys, hundar och målning. För det mesta målar och ritar jag hundar av alla möjliga raser. Titta gärna in i mitt Galleri.

 

Jag hoppas att Ni kommer att trivas på mina sidor där alla hundar har sina egna sidor. Jag ska försöka hålla Er uppdaterade  om vad som händer och sker med oss här hemma!

Välkomna!

 

         

     

Jag med en av Hugos valpar, Nebulosans Minerva född 2007.