HUND-SÖKET för bortsprungna hundar

Här hittar du information om HUND-SÖKET som är till för BORTSPRUNGNA HUNDAR!

OBS! Inget av detta material om HundSöket får kopieras och användas i utbildningssyfte utan HundSökets eller kennel Blazing Keys tillstånd. Vänligen respektera detta! 


          HUND-SÖKET

**********************************************
Så startade detta!

HUND-SÖKET!

Efter att ha haft några olyckliga händelser med bortsprungna hundar har vi nu tänkt starta upp HUND-SÖKET!

Vid några tillfällen har jag Madde Eriksson och min whippet Milou varit med och spårat bortsprungna hundar i vårt samhälle. Vid ett tillfälle har det varit ett par tre hundar med och letat. Bland annat Kristina R Karlsson och borderterriern Pyret. Många personer har varit med och hjälpt till i letandet av hundarna och båda gånger hittades hundarna oskadda om än trötta. Att många hjälper till att leta efter hundarna har för ägarna varit guld värt och jag tror att även Du skulle uppskatta hjälp om Du hamnade i den situationen.

     

Att spåra bortsprungen hund med hund innebär ett lite annorlunda sätt att jobba med hunden. Men det beror också vilken typ av hund du har och hur din hund jobbar. Man kanske inte alltid kan sätta hunden på ett befintligt spår, men med hundens alla sinnen så hittar dom ofta något att leta efter. Dofter som vi inte känner, rörelser som vi inte ser och ljud som vi inte uppfattar. ALLT sånt kan Din hund hjälpa till med! Spårsele och spårlinan är hjälpmedlen som krävs för att din hund obehindrat ska kunna spåra och leta efter andra hundar utan att de chockade och rädda hundarna skadas i letandet.

En hund som sprungit bort i okänd miljö blir ofta både chockad och rädd och kan fly ganska långa sträckor innan dom kommer till sans och oftast letar sig tillbaka till utgångspunkten och tryggheten. Men mycket kan hinna hända däremellan. Vissa hundar lägger sig och trycker för att inte synas medan andra flyr för livet. I de allra flesta fall är det bästa sättet att hitta en hund, genom att ”stöta upp” den från sitt gömställe. Ju mer den bortsprungna hunden rör på sig desto lättare är det för oss att upptäcka och hitta hunden.

     

TYVÄRR KAN VI FÖR TILLFÄLLET EJ ERBJUDA HJÄLP!
     

Vår spårande stolthet Milou som spårar Bortsprungna hundar!