KENNEL BLAZING KEYS

Kennel Blazing Keys

Hur kennel BLAZING KEYS föddes!

Efter att ha haft whippets i 25 år så kom funderingarna på att skaffa kennelnamn. Även om jag vid det tillfället inte hade någon tik, så hade jag mina hanar som var flitigt använda inom aveln.

Min goda väninna Kristina gick också och funderade på att ta en kull valpar på sin Borderterriertik och i och med detta skaffa kennelnamn. Så kom vi på den goda idèn att kanske skulle vi skaffa kennelnamn tillsammans.

Efter mycket tänkande och funderande kom vi fram till att det var en bra idè. Sagt och gjort. Vi funderade ut kennelnamn och skickade in till SKK. Tyvärr var vårt 1a och 2a handsval för lika redan befintliga kennelnamn inom FCI så vi fick vårt 3a handsval, nämligen BLAZING KEYS.

BLAZING KEYS kommer av min första whippets namn nämligen Klenods Blazing Key "Ricky". Så tack vare Ricky och hans underbara temperament och mentalitet så blev whippet den ras jag blev trogen!

Våra whippetar skall förena nytta med nöje, skönhet med snabbhet. Men framför allt vara friska och mentalt stabila hundar. Utställning, Lure Coursing, Agility, RallyLydnad, Viltspår och NoseWork är det vi tränar och tävlar våra whippar i. Men vi har också utbildat de första ID-sökhundarna i Sverige. 2007 träffade vi av en slump en tjej som hade Sveriges enda ID-sökhundar av bortsprungna hundar och fick förmånen att få ta del av hennes kunskap och lära oss och träna upp våra hundar. Vi har idag 2017, Blazing Keys Airlie Castle "Allie" som är 3e generationen ID-sökhund av bortsprungna hundar. Och vi är mycket stolta över hur våra whippar arbetar i team med oss i skarpt läge!

Kristina har hand om kennelns Borderterriers. Där tränar och tävlar borders i Utställning, Grytprov, Viltspår, ID-sök mm.
Vill Ni veta mer om henne och borders finns länk här!

Länk till Pyrets egen sida
http://www.123minsida.se/Borderterriern-Pyrets-sida/

Whippets och Borderterriers för sällskap och arbete!