DAGBOEK VAN EN OVER DE CATTERY & BERENATELIER

DAGBOEK VAN EN OVER DE CATTERY & BERENATELIER

13-02-2019 : Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van het plotselinge , zeer snelle overlijden van onze eerste zelf gefokte poes , na de vorige generatie , EC./PR. Jasmin van Joy Palace , CRX.ds (21-10-2006). Zij was onze laatst rode dame op dit moment. Vorige week was ze nog geholpen aan haar gebit en alles ging goed dachten we. Vanmorgen om half 9 zat ze nog te eten , 15 minuten daarna snakte ze op eens naar lucht , meteen de dierenarts gebeld en we konden meteen komen. Daar werd meteen bloed afgenomen , ze werd in een zuurstofkamertje op een warmtedekentje gelegd. Even erna kregen we te horen dat ze een bloedprop/stolsel had in haar longen en daar konden ze niets aan doen. Je zag haar achter uit gaan bij de minute ,  dus hebben we de zeer zware beslissing moeten nemen en hebben we haar in laten slapen. Rust zacht lieve Jasmin.


17-12-2018 : Ondertussen is Milaan verhuist naar zijn forever home in Breda , hij woont samen met nog een andere kat en een hele mooie hond en natuurlijk zijn personeel.


02-12-2018 :Vandaag is Diëgo verhuisd naar het hoge noorden in NL. De verhuizing naar België is niet door gegaan. En waren beide kittens weer beschikbaar , ze werden weer verkocht , maar toen werden de kittens helaas ziek en ik ga geen zieken kittens verhuizen. Daar wilde de nieuwe eigenaren niet op wachten en ging de koop voor de tweede keer niet door. Maar gelukkig is het nu voor Diëgo gelukt om een gouden mandje te vinden. Zijn broer Milaan is nog BESCHIKBAAR. 


30-09-2018 :Afgelopen vrijdag is het eerste kitten , Victoria , verhuisd naar haar gouden mandje. Vandaag is er iemand gekomen voor de beide katers en wij zo happy dat Diego & Milaan samen mogen blijven. Over 2 weken gaan zij verhuizen i.v.m. verbouwingen in hun nieuwe huis.


20-09-2018:Ondertussen zijn de kittens 13 weken en al 2 x geënt en ontwormd. De stambomen zijn al binnen , dus eigenlijk zijn ze klaar om te verhuizen. Het poesje heeft al een gouden mandje gevonden , maar beide broertjes zoeken nog nieuw personeel. Ze zijn heel lief , ondeugend en zeer ondernemend.

Kitten 1 Sia.b21     = kater = Milaan   = 1600 gr.

Kitten 2 OSH.b24 = poes   = Victoria = 1500 gr.

Kitten 3 Sia.b        = kater = Diëgo     = 1525 gr.


06-08-2018:Inmiddels zijn de kittens 7 weken en zijn na een moeilijke start nu hele normale vrolijke lieve kittens , die vast voer eten , zindelijk zijn en het huis aan het verkennen zijn. Alleen moet ik nog namen gaan verzinnen.

Kitten 1 Sia.b21     = kater = 914 gr.

Kitten 2 OSH.b24 = poes   = 740 gr.

Kitten 3 Sia.b        = kater = 925 gr.


17-07-2018:Helaas hebben wij afgelopen vrijdag 1 kitten (poesje) moeten laten inslapen , ze had een longontsteking en omdat ze te klein was heeft ze het niet gered. Ze heeft medicijnen en een sonde gehad en heeft in een zuurstofhokje gelegen , maar jammer genoeg had het geen baad en heeft ze het niet gered. Maar gelukkig gaat het met de andere 3 kittens wel goed , we zijn begonnen met blikvoer en pap.


01-07-2018:Inmiddels (2 weken geleden) is onze Havana poes bevallen van een 4-ling op 15-06. Het zijn 2 Siamezen katers en 2 Oosterskortharen poesjes. Ze waren met een laag geboortegewicht geboren , maar dat hebben ze al heel goed ingehaald doordat wij ze bijvoeden om de 3 uur. Havana heeft gewoon niet genoeg melkproduktie , maar wij doen het met liefde om de 3 uur eten geven aan deze leuke , lieve kittens.

Kitten 1 Sia ??       = kater = 81 gr. ==> 283 gr.

Kitten 2 OSH b24 = poes  = 60 gr. ==> 223 gr.

Kitten 3 Sia ??      = kater = 87 gr. ==> 340 gr.

Kitten 4 OSH b24 = poes   = 72 gr. ==> 233 gr.


30-05-2018: Inmiddels zijn we 5 maanden verder in het jaar 2018. En hebben we 2 kattenshows en 1 berenbeurs achter de rug en gaan we ons verheugen op ons eerste gladharige nestje van CH. Whitney van Pink Palace , OSH.b. Zij gaat half juni bevallen en hopelijk gaat alles goed , ze is namelijk al aardig dik. Het weekend erop hebben we de laatste kattenshow voor de zomerstop van Mundikat in Barneveld , voor ons een nieuwe locatie.


01-01-2018:Als eerste iedereen die dit leest "De beste wensen voor 2018". Wat zijn de plannen voor dit jaar , hopelijk word Whitney binnenkort krols , want dan kan ze naar de kater toe. De berenbeurzen waren niet goed bezocht , dus weten we niet of we nog naar Essen & Wiesbaden gaan , we hebben wel ingeschreven voor Münster in April. Bijna alle Mundikatsshow , ligt er ook aan wat het weer doet , staan we met onze kattenstand en een paar in België bij de onafhankelijke. Van alles dus in het vooruitzicht , we hebben er zin in. 


25-06-2017:Het is een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven in het dagboek. Wat is er allemaal ondertussen gebeurt in de Cattery/Atelier. Mijn dochter had vorig jaar een nestje Sia/Osh en daar heb ik een havana-poesje aangehouden , ik heb ook geshowd met haar , maar omdat ze het niet leuk vind om te showen hebben we snel 3 x CAC gehaald en zijn daarna gestopt met haar en nu ben ik op zoek naar een geschikte kater om verder met haar te gaan. Natuurlijk waren we met ons kattenstandje aanwezig bij Mundikatshow's en Belgische onafhankelijke verenigingen. Ook hebben we 2 Berenbeurzen gehad in Duitsland , helaas werden deze niet zo goed bezocht , maar wel gezellig en we hebben nog 1 Berenbeurs in Oktober in Essen , hopelijk is die wel goed.


12-12-2016:Gisteren heeft Raya haar showcarrière

heel erg goed afgesloten , ze heeft haar laatste punt behaald en gaat nu voortaan door het leven als Supreme Premier/Grand Internationaal Champion Raya van Joy Palace. Ze was ook weer Best in Show , wat zijn we trots op haar , alleen was zij onze laatste Rex waar we mee konden showen , dus nu afwachten waar we nu mee gaan showen.  


14-11-2016:Gisteren hadden we een kattenshow in Rijswijk waar we op 1 dag 2 certificaten konden halen. Raya was mee en heeft haar certificaten behaald en was ook 2 keer Best in Show , helemaal te gek natuurlijk. Ze moet nog 1 certificaat halen en dan is ze klaar met showen , hopelijk gaat ze die in december halen in Uitgeest.


10-10-2016:Een maand geleden hadden we onze eerste kattenshow in het nieuwe seizoen. Raya was natuurlijk mee en had netjes haar punt gehaald. Ook was het Siamezen/Oosterskorthaarnestje (4 van de 5 kittens) van mijn dochter mee , omdat het Siamezen/Oosterskortharenspecial was. Alle kittens hebben zich goed gedragen. Afgelopen weekend hadden we een Berenbeurs in Essen , Duitsland. Er waren jammergenoeg niet zoveel bezoekers , maar wel erg gezellig en genoeg tijd om met iedereen weer eens bij te kletsen.


06-06-2016:Afgelopen zaterdag hadden we de laatste show voor de zomerstop in Ratingen , Duitsland. Raya heeft haar 5e CAPS en haar 3e BIS behaald. Het was erg warm in de schaatsbaanhal , we waren blij dat we maar 1 dag gingen. Nu even rust tot 11 september , dan is de eerste show in Schiedam van Felikat.


23-05-2016:Afgelopen weken hebben we het druk gehad. Nadat we de kattenshow in België hadden gehad , moest ik de kattenshow van Mundikat in Boxtel voorbereiden , die we hadden afgelopen weekend. Raya was mee en ze heeft haar certificaat voor haar CAPS behaald en ze was weer BIS. We zijn heel erg trost op onze zwarte meid.


25-04-2016:We zijn weer thuis van een Berenbeurs in Münster , Duitsland. Het was leuk om iedereen weer eens te zien en te spreken , alleen jammer dat het niet zo druk was. Op naar de volgende kattenbeurs in België op 8 mei bij de onafhankelijke vereniging. We zijn benieuwd. 


30-03-2016:Afgelopen Pasen hadden we onze kattenshow van Mundikat in Nieuwegein. We stonden 2 dagen met een stand en Raya was 1 dag mee. Ze heeft netjes haar CAPS gehaald en ze was BIS.


21-03-2016: Afgelopen weekend hadden we onze eerste Berenbeurs in Wallau/Wiesbaden in Duitsland van dit jaar. Er waren veel meer standhouders dan vorig jaar, maar jammer genoeg veel minder bezoekers. Wij hebben het gelukkig goed gehad , maar dat weet je nooit van te voren. Aankomend weekend hebben we twee dagen kattenshow in Nieuwegein met de Pasen. 1 dag gaat Raya mee en we staan twee dagen met ons kattenstandje.


15-02-2016: Gisteren heeft Duchess haar laatste titelpunt behaald en ze is nu Supreme Premier en klaar met showen. Ze is intotaal 21 keer naar de show geweest en daarvan was ze 12 x genomineerd voor Best in Show en 2 x Best in Show. Ze gaat nu met showpensioen , maar voor speciale shows komt ze zeker weer.        


14-01-2016 : Afgelopen zondag hadden we onze eerste kattenshow van 2016 en in een nieuwe categorie. Alleen Duchess was mee en zij haalde netjes haar één na laatste CAPS en ze was Best in Show. We zijn super trost op haar.


13-01-2015 :Afgelopen zondag hadden we kattenshow en Rexenspecial in Nieuw-Vennep. We hadden Duchess , Raya & Reza mee. Ze hebben alle drie netjes hun punt gehaald en Reza & Raya waren ook genomineerd. Reza kreeg van de Special een prijs met "de Rex met de langste staart". Het was een drukke dag , maar we hebben weer veel bekende gezien en gehoord.


14-12-2014 :Gisteren hadden we een kattenshow in Moers , Duitsland. Duchess heeft netjes haar punt CAPS behaald en was ook genomineerd. We hebben een gezellige zaterdag gehad.         


17-11-2014 :Gisteren hadden we de 80 jarige jubileum show van Felikat in Nieuwegein. Het was 1 dag showen , maar je kon twee certificaten halen. We hadden twee katten mee en vier keurmeesters , die allemaal tegelijker tijd begonnen. Het was een vermoeide dag , maar een goed georganiseerde showdag. Duchess heeft haar laatste CAPGIB en haar eerste CAPS behaald. Bij beide keurmeesters was ze genomineerd waarvan ze één keer Best in Show werd.


10-11-2014 :Op zaterdagochtendvroeg heeft onze Chanty haar laatste adem uitgeblazen. We missen onze zorgenkindje heel erg. Rust zacht Chanty bij de andere katten die we mochten hebben.

28-10-2014 :Afgelopen donderdag vertrokken we samen met Reza en Duchess naar Praag , cz , voor de wereld show. We hebben een geweldige , maar zenuwslopend weekend gehad. Duchess heeft netjes haar certificaat gehaald en Reza was genomineerd voor de Best in Show , maar werd 2e van de bijna 1600 katten die ingeschreven stonden. We hebben weer iedereen gesproken in het echt , die je normaal alleen via de computer spreekt. Dus het was een gezellig weekend.

14-10-2014 :Afgelopen weekend hadden we weer onze jaarlijkse Berenbeurs in Essen , Duitsland. Het was jammer dat de beurs niet zo goed was bezocht als andere jaren. Wij hebben het naar onze zin gehad en volgend jaar komen we gewoon weer terug.

06-10-2014 :Afgelopen weekend hadden we een tweedaagse kattenshow in Groningen zonder katten , maar met een stand vol mandjes , piramides , showgordijnen en andere aanverwanten van katten. We hebben een gezellige maar verre dag gehad.

17-09-2014 :Afgelopen weekend is het showseizoen weer begonnen in Schiedam. Duchess heeft met haar mooie gekrulde vacht netjes haar CAGPIB behaald en was ook genomineerd voor de Best in Show. Dus een goed begin van het seizoen.

23-06-2014 :Twee weekenden geleden hadden we onze laatste Berenbeurs in Ladbergen voor de zomerstop. Het was wel erg gezellig , maar heel erg slecht bezocht , heel erg jammer , want na 3 jaar het te hebben geprobeerd gaan we volgend jaar er niet meer naar toe. Dit weekend hadden we onze laatste kattenshow voor de zomerstop in Boxtel van Mundikat. Duchess haalde netjes haar punt en moest het helaas weer afleggen tegen een Brit. We hebben nu even pauze , de kattenshows beginnen weer in september en de eerste Berenbeurs hebben we pas weer in Oktober.

29-04-2014 :Afgelopen weekend hadden we de Berenbeurs in Münster , ondanks dat we op een andere plaats stonden , hebben we een goede , gezellige en drukke beurs gehad. 

22-04-2014 :Afgelopen weekend was het Pasen en hadden we onze jaarlijkse Paasshow in Apeldoorn van Mundikat. De eerst dag waren Reza en Pralina mee. Reza heeft zijn laatste punt gehaald voor zijn Supreme Premier en hij werd voor de 10 x BIS en heeft nu ook de titel DSM erbij , we zijn heel erg trots op onze jongen. We hebben ook twee dagen met een stand gestaan met onze zelfgemaakte showgordijnen , mandjes en piramides. Het was jammer dat er niet zoveel bezoekers waren , maar verder was het weer een leuke , goed georganiseerde en gezellige showdagen. Jammer dat we volgend jaar met de Pasen naar Groningen gaan.

10-03-2014 :Afgelopen weekend waren we voor de laatste keer in Wiesbaden voor een Berenbeurs. De Berenbeurs gaat verhuizen naar een plaatsje ongeveer 10 km. van Wiesbaden af , omdat de hal in Wiesbaden word verbouwt de komende 3 á 4 jaar. Gelukkig waren er meer bezoekers dan vorig jaar toen er nog een pak sneeuw lag , nu hadden we heel mooi weer. We hebben goed gedraaid en we hebben het ontzettend leuk en gezellig gehad met onze buren/medestandhouders. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer bijelkaar staan.

02-03-2014 : Gisteren waren we met Duchess naar Tienen , België ,toe voor een Kattenshow. Ze heeft netjes haar CAGPIB behaald en ze was genomineerd voor best in show , maar dat verloor ze van twee Britten.

17-02-2014 :Gisteren hadden we een geweldige show in Uitgeest. Duchess heeft haar laatste CAPIB behaald. En mijn dochter had haar Oosterskorthaar-nest bij haar. Zowel het nest als de kater Ferrero waren Best in Show. Het was een topdag. 

13-01-2014 :Gisteren hadden we de eerste show van het nieuwe jaar in Nieuw-Vennep. Duchess heeft netjes haar tweede CAPIB behaald.

02-01-2014 :Beste Lezers , Alle Beste Wensen voor 2014.

29-10-2013 :We zijn gisteravond terug gekomen na een lange , winderige rit vanuit Aalborg , Denemarken. Er waren  1669 katten ingeschreven voor de World Winner show , de meeste tot nu toe. Waarvan 46 stuks CRX , 24 DRX , 2 DSP en 11 SPH , ongelofelijk veel voor onze ras. Duchess heeft gelukkig netjes haar CAP gehaald , maar Reza had een concurrent en hij zit niet goed in zijn vacht , dus ging de punt naar zijn half broer. Het was erg leuk om Raya & Reza hun vader Raven terug te zien en er waren 3 half broertjes en 1 half zusje aanwezig op de show en ze leken ook nog eens een keer op elkaar. Het huisje die we hadden gehuurd was erg leuk , klein , maar groot genoeg voor 4 volwassen en 4 katten. In het vakantiepark zaten nog meer kattenmensen/fokkers en al snel vormde we een heel leuk , gezellige meidengroep , allemaal met verschillenden rassen. En we zijn nu al plannen om misschien volgend jaar met zijn alle naar Praag , CZ , te gaan.

24-10-2013 :Vanavond hebben we de auto beladen met alles wat we nodig hebben voor onze grote katten Wereldshow in Aalborg , Denemarken.

21-10-2013 :Afgelopen weekend hadden we onze laatste Berenbeurs in Essen , Duitsland , van dit jaar. De beurs was jammer genoeg niet druk bezocht , maar ondanks dat hebben we goed gedraaid. We hebben pas weer een Berenbeurs in maart 2014 in Wiesbaden.

13-10-2013 :Gisteren is onze Siamees Ilysia bevallen van 4 mooie kittens , zie voor verdere informatie www.simplesite.com/pinkpalace .

16-09-2013 :Gisteren hadden we onze eerste kattenshow van het seizoen weer. We hadden Duchess meer om te showen , nu ze castraat is moet ze weer opnieuw beginnen. Ze heeft haar eerste CAP + NOM. gehaald. We hadden voor het eerst onze kattenmandjes , showgordijnen en piramides meegenomen en het was een succes. Bijna alles was op , maar dat geeft mij weer moet en ideeën om door te gaan.

10-06-2013 :Dit weekend hadden we onze laatste Berenbeurs voor de zomerstop in Ladbergen. Het was net als vorig jaar heel erg gezellig en gemoedelijk. Eind April hadden we onze Berenbeurs in Münster en ook die was goed en gezellig. Nu kunnen we drie maanden uitrusten als in september weer alles gaat beginnen. Nu uitrusten ! , dat kan ik eigenlijk niet , want ik zit met allerlei ideeën in mijn hoofd die ik wil gaan uitvoeren.

02-04-2013 :Afgelopen maanden hebben we het druk gehad en van alles meegemaakt. Twee weekenden geleden waren met de Beren in Wiesbaden , Duitsland. Het was altijd een goede beurs voor ons , maar dat weekend lag er op eens 25 cm. sneeuw , dus er kwamen niet zoveel bezoekers. Jammer. Toen we thuis kwamen zagen we dat Duchess niet goed in haar vel zat , ze was heel mager geworden. Dus wij naar de dierenarts toe en ja hoor , een baarmoederontsteking. Medicijnen meegekregen , maar ze ging niet vooruit. Donderdag heeft de dierenarts haar gestelliciseerd. Toen ze uit haar narcose kwam , keek ze al veel beter uit haar ogen dan de afgelopen dagen daarvoor. Het gaat nu na een goede week heel erg goed met haar. Gelukkig. En toen hadden we onze jaarlijkse Paasshow in Apeldoorn. Reza & Raya gingen maar 1 dag mee om te showen en wij stonden 2 dagen met een eigen standje. Reza heeft zijn éénnalaatste CAPS en BIS behaald en Raya had haar eerste CAGPIB-punt behaald en ze was genomineerd , dus hele goede resulaten van de twee kanjers.

20-01-2013:Afgelopen twee weekenden hebben we twee kattenshows gehad. Vorige week zondag zaten we voor het eerst in Nieuw-Vennep , voorheen was die show in Haarlem , de showhal leek een grote schuur in de middel of nowhere , maar uiteindelijk viel alles mee. Het was lekker warm binnen en er waren heel veel bezoekers , dus we hebben ook goed gedraaid voor de Rexenclub met onze standje. Gisteren waren we naar Duitsland toe met Raya & Reza , beide shows hebben ze netjes hun punt voor hun titels behaald. Maar gisteren waren ze beide genomineerd en Reza was ook nog Best in Show. Een goed begin voor het nieuwe jaar.

18-01-2013: Chanty is vandaag gestelliceerd en heeft nu een jasje aan zodat ze de hechtingen er niet uit kan halen.

02-01-2013: Voor alle lezers van mijn dagboek de BESTE WENSEN VOOR 2013.

22-10-2012:Gisteren hadden we een kattenshow in Uitgeest. ( Gelukkig niet zover rijden.) Reza heeft netjes zijn punt behaald en Raya , die weer voor het eerst mee was na haar operatie , heeft haar eerste CAP + NOM binnen.

15-10-2012:Afgelopen weekend hadden we onze laatste Berenbeurs in Essen , Duitsland , van dit jaar. In Nederland zijn wij niet meer welkom op de beurzen van de organisatie Wolters. Dus hebben we alleen nog maar beurzen in Duitsland. Ondanks dat het rustiger was met bezoekers op de beurs , hebben wij toch weer goed gedraaid. De beren gaan in winterslaap tot maart 2013 , want dan hebben we onze eerste Berenbeurs in Wiesbaden.

24-09-2012:Gisteren hadden we onze eerste kattenshow van het seizoen weer. We waren naar België toe en Reza heeft zijn eerste CAPS binnen gehaald en hij was weer genomineerd voor BIS. Raya was niet mee , maar de volgende keer naar Uitgeest gaat ze wel weer mee. Maar dan moet ze wel weer opnieuw met haar titels beginnen.

17-08-2012:Sinds vandaag heb ik een nieuw emailadres : diana.staarthof@kpnmail.nl

17-07-2012:Helaas had de dierenats slecht nieuws voor ons. Raya heeft hij moeten steliceren.😥 Daar gaat onze vierde generatie en onze reis naar Denemarken is ook voor niets geweest om nieuwe bloedlijnen naar Nederland te halen. Jammer , als het maar verder goed met haar gaat. Ze heeft haar jasje aan om niet de hechtingen eruit te halen.

16-07-2012:De afgelopen twee dagen lag Raya maar in een mandje en deed niets. Wij even naar de dierenarts toe , maar die vertrouwde het allemaal niet. Hij stelde voor om haar morgen open te maken om haar van binnen te bekijken.

25-06-2012 :Aflopen zaterdag hadden we een kattenshow in Solingen , Duitsland. We hadden Duchess , Raya , Reza & Lady mee. Alle drie de Rexen hebben hun laatste punt gehaald en zijn nu Groot Internationaal Kampioen/Premior geworden. Reza was ook weer BIS. Lady , onze nieuwe Oosterskorthaar tortie , heeft netjes haar U1 gehaald en was ook genomineerd voor BIS. Een mooi weekend dus. We hebben nu zomerstop en beginnen weer in September met showen.
     

 

11-06-2012 :Gisteren hadden we onze laatste Nederlandse Kattenshow voor dit seizoen in Boxtel. Raya & Reza hebben beide hun titel weer behaald.

04-06-2012 :Dit weekend gingen we voor het eerst naar een Berenbeurs in Ladbergen. Het hele dorp deed mee aan dit Berenfestival , overal stonden er kraampjes door het dorp heen wat te maken had met beren. De Berenbeurs zelf was verdeeld over 5 locaties. Het was jammer genoeg niet zo mooi weer , dus het bezoekers aantal viel een beetje tegen. Volgend jaar is het 20 jarig bestaan van deze beurs en de organisatie heeft beloofd om er een spektakel van te maken. We zijn van de partij en heel erg benieuwd.

16-04-2012 :Afgelopen weekend waren we , na vier jaar , weer terug in Münster met een Berenbeurs. De hal en de organisatie waren allebei nieuw , maar het was allemaal zeer goed georganiseerd. Er was heel veel reclame gemaakt en daardoor waren er echt heel veel bezoekers. ( in 90 minuten 1100 bezoekers.)  Het waren de kleine dingen , die de organisatie had gedaan om het voor standhouders aangenaamd te maken. Op vrijdag , de opbouwdag , kregen we een gratis lunch aangeboden , gratis parkeren , je kon je afvalzak(je) achter laten op of naast je stand , 4 VIP-kaarten. We hadden leuke buren , dat maakt je beurs ook gezellig en geslaagd. Voor ons was de beurs weer goed , dus wij komen volgen jaar terug , alleen twee weekenden later op 27 & 28-04-2013.

10-04-2012 :Met de Pasen hadden we weer onze jaarlijkse kattenshow van twee dagen en dit keer niet in Arnhem , maar in Apeldoorn. We hadden onze eigen Katten/Berenstand mee , maar daar hebben we jammer genoeg niet goed meegedraaid. De show op zicht was wel weer goed georganiseerd door Mundikat. Reza & Raya hebben beide dagen hun punt behaald en de tweede dag was Reza BIS en Raya was genomineerd voor BIS.

19-03-2012 :Afgelopen weekend waren we in Wiesbaden , voor ons de beste Berenbeurs tot nu toe. De eerste dag hebben we het vooral 'smorgens , tot ongeveer 13.00 uur , heel erg druk gehad. Daarna werd het wat rustiger , maar vooral gezellig zodat je tijd had om met je klanten een praatje te maken. Zondags was het gezellig familiedag. Ondanks de crisis , dat was bij onze stand niet te merken , hebben wij het goed gehad en wij komen zeker volgend jaar weer terug.

05-03-2012 :Na een zwaar weekje , omdat onze oosterskorthaar Vanity is overleden , hadden we gisteren een leuke zondag in België. Raya & Reza hebben hun eerste punt behaald voor hun CAGC/PIB en Reza was ook Best in Show. En dat betekende gisteren heel veel voor ons , want percies 22 jaar geleden werd onze eerste Cornish Rex-nestje Boy & Georgette geboren. De show was goed georganiseerd en we hebben vele cadeautjes gekregen.

14-02-2012 : Afgelopen zondag hebben we weer eens geshowd in Gorredijk van Mundikat. Raya & Reza hebben daar hun laatste punt behaald voor hun Internationaal Champioen/Premior. Reza was genomineerd , maar moest het afleggen tegen Britten.

16-01-2012 :Gisteren hadden we de eerste show van 2012 in Haarlem van Felikat. Raya & Reza hebben beide hun punt CACIB & CAPIB behaald. En Reza was ook weer Best in Show , dus onze dag kon niet meer stuk.

01-01-2012 : Iedereen de Beste Wensen voor 2012.

11-12-2011 :
Gisteren waren we showen in Duitsland en daar heeft Duchess helaas haar laatste punt niet behaald , maar haar vacht ziet er ook niet goed uit. Het was een gok. Raya & Reza hebben wel netjes hun punt behaald en Reza was ook nog eens BIS.

14 November 2011 :Gisteren hadden we een kattenshow in Rijswijk. Daar hebben Reza & Raya hun laatste punt gehaald voor hun titel en ze zijn nu dus Premior & Champion geworden. Op naar de volgende titel. Duchess heeft haar één na laatste punt behaald voor haar CAGCIB , alleen nog één keer naar het buitenland.

31 Oktober 2011 :Afgelopen vrijdag en zaterdag hadden we onze jaarlijkse Beren en poppenbeurs in Ahoy , Rotterdam. We hebben twee dagen hard gewerkt. Volgend jaar gaat deze beurs verhuizen naar Den Bosch , Brabanthallen. Wij weten nog niet of we daar aanwezig zullen zijn. We hebben nu even berenpauze tot maart 2012.

18 Oktober 2011 :Afgelopen weekend hebben we 2 dagen geshowd in Uitgeest. Zaterdag hadden we Raya & Reza mee. Beide hebben ze hun punt gehaald en het hoogte punt van de dag was dat Reza ook nog eens Best in Show werd. Zondag hadden we Duchess & Berlioz mee. Ook zij haalden beide hun punt en Berlioz werd ook nog Internationaal Kampioen. ( 3 x CAPIB )

10 Oktober 2011 : Gisteren zijn we terug gekomen uit Essen , Duitsland , waar we een Berenbeurs hadden. Buiten was het slecht weer , maar binnen in de zaal leek het wel tropisch. Het was minder druk als voorgaande jaren , maar wel weer berengezellig. Veel vaste klanten weer gezien na een jaar en weer nieuwe klanten erbij gekregen. We moeten de komende weken de voorraad bij werken , want einde van de maand hebben we weer onze jaarlijkse grote Beren & poppenbeurs in Ahoy , Rotterdam.

26 September 2011 :Afgelopen zondag hebben we weer eens geshowd in Belgë. Het was een klein , warme show. Duchess & Berlioz hebben hun buitenlandse punt gehaald en Berlioz was ook nog genomineerd. We gaan ons nu voorbereiden voor de grote Berenbeurs in Essen , Duitsland.

19 September 2011 : Gisteren hadden we onze eerste kattenshow van het nieuwe seizoen. We hadden 4 katten , 3 crx en 1 sia mee , mee en iedereen heeft zijn punt gehaald. Het was erg druk met 4 katten showen , Rexenstand draaien en een Siamezenspecial erbij. Vele bekende weer gezien en gehoord , dus het was een leuke , vermoeide , maar gezellige dag.

22 Augustus 2011 :Afgelopen weekend hebben we voor het eerst een Beren/poppenbeurs gehad in Brugge , België. Het was er erg warm ,maar wel gezellig. Het was net Ahoy , maar dan in het klein. Brugge zelf is een leuk plaatsje , maar moeilijk om te rijden met al die éénrichtingsverkeerstraten.

16 April 2011 :Gisteren was de laatste show van dit seizoen. Er waren jammer genoeg maar 3 Cornish Rexen aanwezig in Alkmaar , maar alle 3 waren ze Best in Show. Dit is nog nooit voorgekomen. Berlioz had zijn eerste CAPIB en BIS gehaald. Wij waren door het dollen heen. Een geweldige dag dus.

26 April 2011 : Moe , maar voldaan hebben we een leuk en druk Paasweekend gehad. We hebben het met het standje erg druk gehad , maar ook gezellig. De eerste dag was de keuring een beetje chaoties , Raya & Reza en Ilysa werden 2 x gekeurt. Raya & Reza hadden als extra keuring de zwart/wit special , die was goed en leuk georganiseerd door Saskia & Karin , complimenten. Ilysa werd extra gekeurt , want er moest een keurmeester examen doen. Reza was genomineerd voor BIS en Ilysa was BIS , dus wij hadden een geweldig weekend. 

18 April 2011 : Van het weekend waren we in Rheda-Wiederbrück voor een Berenbeurs. De eerste dag hadden we het heel erg druk , maar de zondag was er haast geen mens te vinden op de beurs. Jammer. We hebben ook te horen gekregen dat deze Berenbeurs weer terug gaat verhuizen naar Münster. We zijn zeer benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen volgend jaar , want de beurs is van eigenaar veranderd en die is van alles van plan. Afwachten.
Aankomende weekend hebben we onze jaarlijkse grote Paaskattenshow in Arnhem voor 2 dagen. We gaan er showen met katten en we hebben een stand , dus we krijgen het erg druk.

22 Maart 2011 : De afgelopen tijd is het dagboek niet bijgehouden , want mijn dochter was 5 weken op vakantie en die doet de website.
Tussendoor ben ik met Reza & Raya naar Hilversum geweest om te showen. Raya kreeg netjes U1 en Reza was ook nog genomineerd voor BIS.
Afgelopen zondag heeft Berlioz zijn 3e CAP behaald.

06 Februari 2011 : Sinds vandaag zit ik op Facebook
http://www.facebook.com/#!/pages/Cornish-Rex-Cattery-van-Joy-Palace/149388628452232

20 Januari 2011 : Vandaag is Reza gecasteert.

12 Januari 2011 : Afgelopen zondag heeft Berlioz , crx.e , geshowd in Haarlem. Hij heeft netjes zijn 2e CAP behaald.

02 Januari 2011 : Voor iedereen de besten wensen voor 2011. En hopelijk word dit een beter jaar voor ons.

22 November 2010 : Gisteren hebben we Rowan naar zijn nieuwe huis in Leiden gebracht. Hij was vrij relax , maar de andere katten vonden het maar niets die indringer , maar s'avonds hebben ze al samen gespeeld. Geduld moeten we hebben en dan komt dit ook goed.

15 November 2010 : De afgelopen weken hebben we het heel erg druk gehad. Eind oktober hadden we een grote Berenbeurs gehad in Ahoy , Rotterdam. Afgelopen weekend hebben we met het nest geshowt in Rijswijk. De kittens hebben zich heel erg goed gedragen en alle drie hadden ze U1 en als nest waren ze genomineerd , alleen verloren we het van Heilige Birmaantjes.

26 Oktober 2010 : Vanmiddag zijn de kittens voor de tweede keer geënt en ontwormd.
* Reza   = 1440 gr.
* Rowan = 1520 gr.
* Raya    = 1320 gr.

17 Oktober 2010 :
* Reza   = 1275 gr.
* Rowan = 1333 gr.
* Raya    = 1188 gr.

11 Oktober 2010 :We hebben een heftige week achter de rug. Er is bij ons een Oosterskorthaar poes van 13 jaar overleden. Zij was de bodygard van mijn man , dus we zijn allemaal zeer verdrietig. Maar de kittens brengen dan weer veel leven en vreugde in huis.
* Reza   = 1175 gr.
* Rowan = 1225 gr.
* Raya    = 1104 gr.

06 Oktober 2010 :Vandaag zijn de kittens voor het eerst geënt en ontwormd.
* Reza   = 1065 gr.
* Rowan = 1115 gr.
* Raya    = 1025 gr.

27 September 2010 : De kittens zijn alweer 9 weken , wat gaat de tijd toch snel.
* Reza   = 950 gr.
* Rowan = 990 gr.
* Raya    = 900 gr.

20 September 2010 : Doordat de kittens nu overal spelen , slapen en eten , hebben we de kooi weer opgeruimd. We hebben weer ruimte in de woonkamer.
* Reza   = 830 gr. 
* Rowan = 880 gr.
* Raya    = 776 gr.

14 September 2010 : Van het weekend is het showseizoen weer begonnen. Berlioz en Ilysa zijn naar de kattenshow in Schiedam geweest. Berlioz moet over nieuw beginnen met zijn titels , omdat hij nu castraat is en hij heeft netjes zijn eerste CAP behaald. Ilysa heeft U1 gehaald en was genomineerd voor BIS. Met de kittens gaat het gelukkig ook goed , ze groeien goed.
* Reza   = 710 gr.
* Rowan = 755 gr.
* Raya    = 693 gr.

6 September 2010 : De kittens zijn allemaal zindelijk , ze gaan op hun eigen kattenbak , maar ook op de grote kattenbak waar de volwassen katten op gaan. Ze zijn , samen met de Siamees , het huis aan het verkennen. Je hebt de gehele dag film.
* Reza    = 651 gr.
* Rowan =  658 gr.
* Raya    =  630 gr.

30 Augustus 2010 : Het nestje is alweer 5 weken , wat gaat de tijd toch snel. Van de week zijn we begonnen met blikvoer en dat vinden ze wel lekker. Ze hebben alle drie ook nu gepoept , ze zijn bijna helemaal zinderlijk.
* Reza   = 560 gr.
* Rowan = 540 gr.
* Raya    = 540 gr.

23 Augustus 2010 :Deze week zijn we begonnen met pap , ze vinden het niet echt lekker , maar wij zijn volhouder. Doordat ze nu pap eten zijn ze alle drie op de kattenbak geweest om een plasje te doen. Het worden steeds meer echte katjes.
* Reza   = 495 gr.
* Rowan = 485 gr.
* Raya    = 485 gr.

15 Augustus 2010 : Ik heb vandaag voor het eerst de nagels geknipt van de kittens , want ze bleven overal aanhakken. We hebben ook eindelijk namen gevonden voor de kittens.
* Reza , zwarte kater = 407 gr.
* Rowan , rode kater   = 392 gr.
* Raya , zwarte poes   = 389 gr.

08 Augustus 2010 : Alle ogen zijn open van de kittens , ze gaan steeds meer bewegen. Ze groeien nog steeds goed. Ze zijn nu 2 weken oud.
* Zwarte kater = 318 gr.
* Rode     kater = 316 gr.
* Zwarte poes   = 313 gr.

01 Augustus 2010 : Gisteravond waren de kittens 1 week oud en het gaat goed met ze. Ze kruipen door de iglomand heen. Het zwarte meisje heeft haar ogen al open en de jongetjes bijna. Duchess is ook een goede moeder , het is toch altijd afwachten als het het eerste nest is van een poes.
* Zwarte kater = 215 gr.
* Rode     kater = 222 gr.
* Zwarte poes   = 228 gr.

26 Juli 2010 : We hebben een hektische weekend achter de rug. Mijn man en mijn dochter gingen de nieuwe Siamees , Ilysa , ophalen in Nieuwlande. En ik ging voor de tweede keer naar de dierenarts voor een calciumprikje en controle. De dierenarts zei dat Duchess verlopig niet ging bevallen , maar zaterdag om 19.00 uur was het eerste kitten geboren en de laatste om 23.30 uur. We zijn op 1 dag 4 nieuwe bewoners rijker. Het nestje bestond uit :
* Zwarte kater = 89 gr.
* Rode kater     = 98 gr.
* Zwarte poes  = 95 gr.

22 Juli 2010 : Vandaag is Duchess 60 dagen zwanger en we zijn begonnen met extra calciumprikjes , die we halen bij de dierenarts. Kan hij ook haar meteen nakijken en in de gaten houden.

17 Juni 2010 : Hoera , Duchess is zwanger , Hoera. Eind Juni verwachten we kittens , we zijn zeer benieuwd wat er uit komt. Duchess is Internationaal Kampioen en was nog in Januari Best overall met de Rexen special en Raven is Europees Kampioen , Wereld Kampioen en meer dan 10 x BIS ( DSM ) , dus er moeten wel mooie kittens uit komen. Duimen.

27 Mei 2010 : Berlioz is gecastreerd en gaat nu door het leven als een " je-weet-wel-kater "

25 Mei 2010 : Afgelopen weekend zijn we in Denmarken geweest voor een dekking met Duchess en Raven. Want donderdag werd Duchess krols en dan moet je zo snel mogelijk naar de kater toe , alleen de kater woonde dit keer niet naast de deur , 800 km. in Denemarken. En nu maar hopen dat het gelukt is.

17 Mei 2010 : Voor ons is de zomerperiode begonnen en daar zijn we wel aan toe. Met de Paaskattenshow in Arnhem hebben we het 2 dagen heel erg druk gehad en dat hadden we niet verwacht. Daarna hadden we eind April nog een grote Berenbeurs in Rheda-Wiedenbrück , Duitsland. Ondanks dat het 2 rustige dagen waren hebben we toch nog goed verkocht. En afgelopen zondag hadden wij de laatste kattenshow van Felikat in Alkmaar voor de zomerstop. We hadden de Rexenstand bij ons en die liep weer goed. We hadden alleen Berlioz , de Cornish Rex kater , bij ons. Hij haalde netjes zijn CAGCIB voor de tweede keer. Wat gaan we deze periode doen , wachten dat de meiden krols worden en naar de kater kunnen , dus we hopen van de zomer kittens te hebben. En natuurlijk gaan we veel knutselen en winkelen om weer in het volgende show/beursseizoen met vele , leuke en nieuwe katten & berenspulletjes te hebben.

16 Maart 2010 : De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de Beren , want we hadden afgelopen weekend een Berenbeurs in Wiesbaden , Duitsland. Het was weer een goede Beurs , gezellig en alle oude bekende weer gezien. Op naar de volgende beurs en die is in Arnhem op de jaarlijkse Paaskattenshow van Mundikat. Daar staan we met een eigen stand op het Kunstplein met allerlei poezenspullen zoals : De Poezentassen , brochejes , 3D-kaarten , gegraveerde glazen , knuffeltjes voor de katten en nog veel meer. Kom dus allemaal kijken deze twee dagen.

19 Januari 2010 : De afgelopen maand hebben we een periode met vele Ups and vele Downs meegemaakt. Gelukkig hadden we dit weekend , een leuk weekend met een kattenshow in Haarlem met een Rexenspecial erbij. Jasmin heeft haar laatste punt behaald voor haar titel Europees Kampioen en is dus nu klaar met showen. Duchess had dit keer de BIV en ze werd bij de Rexenspecial Beste Cornish Rex en daarna werd ze ook Best Overall van alle Rexen & Sphynxen die er waren. Jasmin was de mooiste Rooie en Berlioz had de langste staart en hij had natuurlijk zijn punt voor de titel CAGCIB.

14 December 2009 :Van het weekend zijn we naar Wiesbaden , Duitsland, geweest voor de kerstmarkt. We hebben daar ook leuke Beren & Poezentassen gekocht voor de verkoop. De tassen zijn van mooi Beren of Poezengobelinstof gemaakt en de tassen hebben allerlei extra vakjes om van alles in te doen. Als u kijkt onder de knop " Tassen " dan kan u ze zien. Misschien een leuke kerstcadeau voor iemand.

16 November 2009 :Gisteren hebben Duchess & Berlioz hun laatste CACIB gehaald en zijn ze nu Internationaal Kampioen ( IC.). Berlioz was ook nog genomineerd voor BIS als open kater , hij verloor van een Aby , maar die was ook wel erg mooi. Jasmin heeft haar één na laatste CACS gehaald. De BIV ging dit keer naar een kitten. We hebben een leuke showdag gehad met de andere Rexen-mensen. ( 12 CRX & 1 DRX )

26 Oktober 2009 :We hebben een drukke week achter de rug. Vorige week donderdag kwam de Familie v/d Ploeg kijken naar onze castraat poezen Angel & Shania en die hebben we vandaag naar Sneek gebracht. Vrijdag en zaterdag hadden we onze jaarlijk Berenbeurs in de Ahoy , Rotterdam. Dit was de laatste Berenbeurs van dit jaar en hebben we de eerst volgende Berenbeurs pas in Maart 2010 , dus mogen we even uitrusten en nieuwe ideeën bedenken.

19 Oktober 2009 :Deze zondag waren we showen in het noorden van het land in Gorredijk met de Rexen. Alle drie hebben ze hun punt gehaald en dit keer had Berlioz de BIV. We zijn benieuwd wie de BIV in Rijswijk krijgt.

12 Oktober 2009 :Afgelopen weekend hadden we een Berenbeurs in Essen , Duitsland. De berenbeurs was minder druk bezocht dan andere jaren. Wel jammer , maar de volgende keer beter.

29 September 2009 :Afgelopen zondag hebben we in België geshowd met de drie Rexen. Alle drie hebben ze netjes hun punt gehaald en Duchess had ook nog BIV.

20 September 2009 :Vandaag zijn er twee fotografen , Michiel van Poezels.nl & George BIS fotograaf van Felikat , geweest bij ons thuis om foto's te maken van onze poezen.

07 September 2009 :Van het weekend hebben we twee dagen geshowd met de Rexen in Schiedam. Berlioz en Duchess hebben hun laatste CAC's gehaald en zijn nu samen Kampioen geworden. Berlioz was de eerste dag BIV en de tweede dag was Duchess BIV. Jasmin heeft netjes haar volgende CACS gehaald. De Rexenstand was ook een succes.

25 Augustus 2009 :Met zeer veel pijn in onze hart hebben we vanmorgen om 11.15 uur onze Siau Tsj'oe Red Apollonia moeten laten inslapen. Ze had nier falen en we waren Apollonia binnen 3 dagen kwijt. Ander halve maand geleden vierden we haar verjaardag nog en nu is ze er niet meer. Iedereen , poezen en mensen , hier in huis zijn allemaal overstuur. We weten dat 17 jaar een mooie leeftijd is , maar toch wil je ze niet kwijt. 


19 Augustus 2009 :Het nieuwe Rexenclubblad Rexpert is uit en hij is mooier als voorheen. Voorheen hadden we een A5 boekje en nu een fullcolour A4 clubblad met leuke verhalen en foto's. We hebben voor de Rexenstand speeltjes , kaarten , glazen gegraveerd , pannenlappen & ovenwanten en nog veel meer gemaakt. En ondertussen zijn we onze woonkamer aan het verbouwen , waardoor de katten hun huis en draai een beetje kwijt zijn. Maar dat komt wel goed als alles weer achter de rug is.

20 Juni 2009 :Vandaag is Chanty voor de tweede keer oma geworden. Haar dochter Queeny van Joy Palace , woonachtend in de Achterhoek, is vanmorgen bevallen van 5 kittens , 3 poesjes & 2 katertjes.

15 Juni 2009 :Gisteren hadden we de laatste kattenshow voor de zomerstop in Boxtel. Duchess & Berlioz hebben voor het eerst hun CAC gehaald en Jasmin haar CACS en BIV gehaald. Samen met onze Siamees hebben ze het alle vier naar hun zin gehad.

10 Juni 2009 :Vandaag is onze oudste poes Appollonia , OSH d , jarig en ze is 17 jaar geworden. Vorige week hebben we samen met nog een paar Rexen-fokkers de koppen bijelkaar gestoken om in de Rexen-club weer nieuw leven in te blazen. We willen in September in Schiedam weer een Rexen-stand hebben. Dus de één gaat een nieuw kleedje maken voor de stand. Wij zijn van alles aan het maken en knutselen voor de stand en de andere doen weer iets. Hopelijk word het een groot feest in Schiedam met het 75 jarig bestaan van Felikat.

18 Mei 2009 :We hebben een drukke week achter de rug , want mijn man heeft afgelopen week in het ziekenhuis gelegen en is vandaag eruit gekomen.
Gisteren hadden we een kattenshow in Alkmaar. Jasmin heeft samen met haar zoon Berlioz geshowt en ze hebben gehaald wat ze halen moesten.

04 Mei 2009 :Jasmin heeft haar buitenlandse punten voor haar titels van het weekend behaald in Luxemburg en ze is nu
Groot Internationaal Kampioen.

01 Mei 2009 :Het is erg stil in huis , alle kittens zijn verhuisd naar hun nieuwe personeel. Ik ben niet zo van de computers , maar nu de kittens bij hun nieuwe eigenaren zijn worden we elke dag op de hoogte gehouden hoe het met ze gaan. Maar ik kan het ook niet laten om even de telefoon te pakken om te horen hoe het met ze gaat. Van het weekend gaan we twee dagen showen in Luxemburg met Jasmin.
Onyx       = 1300 gr.  = 28-04
Ruben     = 1555 gr.  = 29-04
Saffiera = 1485 gr.  = 27-04

27 April 2009 :Van het weekend hadden we een grote berenbeurs in Rheda-Wiedenbrück. Het was jammer genoeg minder goed bezocht dan andere jaren. Vandaag gaan we Saffiera wegbrengen en morgen Onyx.

17 April 2009 :Vanavond zijn de kittens voor de tweede keer geënt en ontwormd.
Onyx       = 1130 gr.
Ruben     = 1310 gr.
Saffiera = 1330 gr.

13 April 2009 :Gisteren hadden we onze jaarlijkse grote kattenshow in Arnhem , ongeveer 550 verschillende katten met de Pasen. We hadden moeder Jasmin en dochter Duchess meegenomen. Jasmin was bij de open poezen genomineerd en Duchess was bij de junioren 6-10 maanden genomineerd voor best in show. Op het podium haalde ze het net niet , maar we waren al trost genoeg op onze twee meiden , want er waren ook maar twee Cornish Rexen ingeschreven voor deze dag.
Onyx       = 1072 gr.
Ruben     = 1277 gr.
Saffiera = 1270 gr.

06 April 2009 :Vandaag was het weer mooi weer , dus de kittens zijn voor het eerst naar buiten geweest. Saffiera , die anders altijd haantje de voorste is , vond het buiten een beetje eng. Onyx geniet van elke zonnestraaltje die ze kan vinden. Ruben was de stoerste , hij vond het geweldig buiten. Maar na ongeveer 15 minuten vonden ze het wel weer genoeg , dus gingen ze weer naar binnen om te spelen.
Onyx       = 956 gr.
Ruben     = 1169 gr.
Saffiera = 1168 gr.

03 April 2009 :De kittens zijn vandaag voor het eerst geënt en ontwormd.
Onyx       = 945 gr.
Ruben     = 1105 gr.
Saffiera = 1135 gr.

27 Maart 2009 :Afgelopen week is Duchess voor het eerst krols geweest. Ze is nu 8 maanden.
Onyx       = 844 gr.
Ruben     = 981 gr.
Saffiera = 1012 gr.

23 Maart 2009 :Gisteren zijn we voor de tweede keer naar het nieuwe Siamese red/cream-point poesje Oilily van mijn dochter wezen kijken in Valkenswaard.
Onyx       = 800 gr.
Ruben     = 938 gr.
Saffiera = 933 gr.

16 Maart 2009 :Afgelopen weekend hebben we een berenbeurs in Wiesbaden , Duitsland , gehad. Het was een lange reis ernaar toe en weer terug  , maar we hebben een leuk weekendje gehad. We hebben leuke nieuwe en oude berenbezoek(st)ers ontmoet. Het was weer vermoeiend , maar het heeft ook mij weer op ideeën gebracht. Over 6 weken hebben we de Berenbeurs in Rheda-Wiederbrück , Duitsland , dus moet ik had werken om alles weer op voorraad te krijgen. De kittens hebben dit weekend de trappen op de gang ontdekt en racen daar nu over heen.
Onyx       = 713 gr.
Ruben     = 827 gr.
Saffiera = 827 gr.

09 Maart 2009 :Gisteren hadden we een kattenshow in België. Jasmin moest naar het buitenland voor haar titel waarmee ze bezig is. Ze heeft haar punt gehaald en was genomineerd voor BIS.
Onyx       = 622 gr.
Ruben     = 714 gr.
Saffiera = 717 gr.

04 Maart 2009 :De kittens holen en rennen door het huis , wat gaat de tijd toch snel.
Onyx       = 618 gr.
Ruben     = 675 gr.
Saffiera = 704 gr.

25 Februari 2009 :Na lang weer denken en overwegen hoe moeten de kittens dit keer weer heten. We zijn eruit , want we moeten ook de stambomen gaan aanvragen.
Black tortie poes    = Onyx       = 512 gr.
Rode Kater             = Ruben     = 500 gr.
Blauwe tortie poes = Saffiera = 555 rg.

19 Februari 2009 :Vandaag zijn we begonnen met blikvoer , want de kittens vonden het pap eten niet zo lekker.
Black tortie    = 410 gr.
Rode kater    = 449 gr.
Blauwe tortie = 455 gr.

16 Februari 2009 :Gisteren hadden we een kattenshow in Hilversum. Jasmin ging na bijna een jaar ,  ertussen uit geweest , weer mee naar de show. Haar zoon Berlioz ging ook mee. Ze hebben allebei gehaald wat ze moesten halen , maar nominatie zat er dit keer niet in , want er waren weer zoveel Britten en daar leggen we het 9 van de 10 keer het tegen af.
Black tortie   = 371 gr.
Rode kater    = 417 gr.
Blauwe tortie = 428 gr.

09 Februari 2009 :Gisteren hebben we mijn verjaardag geviert en er zijn heel veel mensen langs geweest. Mijn dochter heeft ze allemaal op de foto gezet en ze zijn te bewonderen op de pagina
" Jolanda 65 jaar ". Ik wil iedereen bedanken voor de gezellig dag en ook de mensen die er niet bij konden zijn , maar wel een kaartje hebben gestuurt. Bedankt.
Black tortie    = 343 gr.
Rode kater     = 365 gr.
Blauwe tortie = 378 gr.

06 Februari 2009 :Vandaag ben ik 65 jaar geworden en we vieren het aanstaande zondag met verschillende kattenvrienden/liefhebbers.
Black tortie    = 309 gr.
Rode kater     = 337 gr.
Blauwe tortie = 346 gr.

02 Februari 2009 :
Black tortie   = 268 gr.
Rode kater    = 270 gr.
Blauwe tortie = 294 gr.

26 Januari 2009 :De kittens zijn 1 1/2 week oud en groeien goed. De oogjes zijn open en ze wandelen in de iglo rond.
Black tortie    = 203 gr.
Rode kater     = 208 gr.
Blauwe tortie = 220 gr.

19 Januari 2009 :Gisteren hadden we een kattenshow in Haarlem. Duchess , nu 5 maanden , ging voor het eerst alleen showen. De keurmeesters vonden haar erg leuk en mooi , want ze is Best in Show geworden. Met de kittens gaat het ook erg goed.
Black tortie    : 131 gr.
Rode kater     : 139 gr.
Blauwe tortie : 147 gr.

15 Januari 2009 :Gisteravond om half 12 begonnen de weeën bij Chanty en om 01.50 uur werd de eerste black tortie meisje (83 gr.) geboren. 20 minuten erna was de tweede , rode kater (92 gr.) geboren. En de laatste blauwe tortie meisje (94 gr.) werd om 05.00 uur geboren.

14 Januari 2009:Chanty heeft vandaag haar tweede Calcium-prikje gehad. De dierenarts zei ; Dat de kittens goed liggen en al behoorlijk ingedaald waren. Dus ik ga vanaf vandaag bij Chanty slapen.

12 Januari 2009 :Vandaag heeft Chanty haar eerste Calcium-prikje gehad van de dierenarts.

01 Januari 2009 : Iedereen die dit leest de Besten Wensen voor 2009. De katten hebben zich weer goed gedragen met het vuurwerk. Sommige gingen gewoon verder met slapen en een stel gingen voor het raam zitten kijken naar alle mooie lichtje die voorbij kwamen.

04 December 2008 :Vandaag hebben we van de dierenarts te horen gekregen dat Chanty zwanger is. Rond 18 Januari 2009 moet ze bevallen. Spannend weer.

17 November 2008 :We hebben een druk en leuk weekend achter de rug. Vrijdag werd Berlioz gebracht en zaterdag hebben we Toulouse opgehaald om zondag te gaan showen samen met Duchess in Nieuwegein. Er zouden 12 Cornish Rexen komen , maar helaas waren ze er niet allemaal en we zaten ook niet bij elkaar , dat was wel jammer. Eerst werden de kittens apart gekeurt. Duchess kreeg U1 , Toulouse U1 + BIV en Berlioz U2. Daarna werden ze als nest gekeurt en deze keurmeester had een hele andere kijk en mening als de eerste keurmeester. We moesten eerst tegen een Britten nest en daar wonnen we van. Dus we waren genomineerd voor Best in show. Daar moesten we tegen een Noorse Boskat en een Oosterskorthaar nest. Daar werden we tweede. Toulouse ging vanaf de show weer terug naar zijn huis in Hoofdorp en Berlioz hebben vanmorgen weer teruggebracht naar Venhuizen.

12 November 2008 :Gisteren was Chanty krols geworden en vanavond hebben we haar naar de kater in Eindhoven gebracht.

03 November 2008 :Afgelopen weekend zijn Berlioz & Toulouse op hun zelf gaan wonen. Berlioz woont nu bij een Devon Rex , 2 Manx en 3 bouviers in Venhuizen. Toulouse zijn bedje staat nu in Hoofdorp bij een halve Blauwe Rus , een Ragdoll en een pinsertje. Duchess is bij ons gebleven , maar ze mist haar broertjes heel erg. Wij ook , want het is een stuk rustiger en stiller in huis. Maar over 2 weken komen ze even weer logeren , want dan gaan we met het nest showen in Nieuwegein.

27 Oktober 2008 :Vandaag zijn we weer aan het bij komen van de Berenbeurs in Essen , Duitsland. We waren er dit keer op vrijdag naar toe gegaan om ook eens de stad Essen eens te bekijken. De beurs was voor ons weer een succes en we hebben zelf ook genoten van alle (zelfgemaakte)beren.
Berlioz    = 1655 gr.
Toulouse = 1645 gr.
Duchess  = 1355 gr.

22 Oktober 2008 :Vandaag zijn de kittens voor de tweede keer geënt en ontwormd.
Berlioz    = 1565 gr.
Toulouse = 1515 gr.
Duchess  = 1235 gr.

19 Oktober 2008 :Poe , poe , we zijn aan het bij komen van twee dagen Berenbeurs Ahoy , Rotterdam. Het was een leuke beurs , alleen vond ik het jammer dat de Berenafdeling steeds minder word. Waar zijn toch al die andere berenmaak(st)ers gebleven. Het zou zo jammer zijn als het volgend jaar nog minder zou worden.
Berlioz    = 1450 gr.
Toulouse = 1445 gr.
Duchess  = 1183 gr.

09 Oktober 2008 :
Berlioz    = 1335 gr.
Toulouse = 1290 gr.
Duchess  = 1105 gr.

01 Oktober 2008 :Vanavond zijn de kittens voor het eerst geënt en omtwormd. Auto rijden vonden ze eigenlijk helemaal niet zo erg. Dat viel dus gelukkig weer mee.
Berlioz    = 1180 gr.
Toulouse = 1188 gr.
Duchess  = 1016 gr.

23 September 2008 :
Berlioz    = 1018 gr.
Toulouse = 996 gr.
Duchess  = 880 gr.

15 September 2008 :De kittens zijn al weer 7 weken , wat gaat de tijd toch snel.
Berlioz    = 884 gr.
Toulouse = 870 gr.
Duchess  = 739 gr.

05 September 2008 :De kittens hollen en rennen over de banken en klimmen al in de grote krabpaal.
Berlioz    = 703 gr.
Toulouse = 673 gr.
Duchess  = 588 gr. 

29 Augustus 2008 :
Berlioz    = 575 gr.
Toulouse = 552 gr.
Duchess  = 513 gr.

27 Augustus 2008 :Vandaag hebben alle drie de kittens geplast en gepoept op de kattenbak.
Berlioz    = 520 gr.
Toulouse = 512 gr.
Duchess  = 466 gr.

25 Augustus 2008 :We hebben vandaag de kittens hun nagels geknipt voor het eerst , want we werden gek van de kleine naaldjes in onze benen en armen. Ook zijn we vandaag begonnen met blikvoer.
Berlioz    = 488 gr.
Toulouse = 461 gr.
Duchess  = 428 gr. 

23 Augustus 2008 :Namen verzinnen vinden we altijd erg moeilijk , want wij doen het niet op Alfabet , maar wij gegeven het nest meestal een thema en dit keer word het de Aristokatten. De cremé kater gaat heten Berlioz , de rode kater Toulouse en het blauw/cremé poesje Duchess. 

20 Augustus 2008 :Het pap eten gaat goed en de kittens klimmen en klouteren in , uit en op de iglo. Ze zijn heel bewegelijk.
Cremé kater = 421 gr.
Rode   kater = 404 gr.
Bl/cr.  poes  = 382 gr.

16 Augustus 2008 : De kittens klimmen de iglo zelfstandig uit. Daar is natuurlijk Jasmin het niet mee eens , want volgens haar moeten ze op honk blijven. Gisteren zijn we begonnen met pap geven.
Cremé kater = 366 gr.
Rode   kater = 357 gr.
Bl/cr.  poes  = 335 gr.

11 Augustus 2008 :De kittens zijn nu alweer 17 dagen oud en groeien als kool.
Cremé kater = 311 gr.
Rode   kater = 294 gr.
Bl/cr   poes  = 280 gr.

06 Augustus 2008 : Bij alle drie de kittens zijn de oogjes open. Ook gaan ze steeds meer wandelen in de iglo. Het poesje probeert over de rand van de mand zelfs al te klimmen.
Cremé kater = 259 gr.
Rode   kater = 243 gr.
Bl/cr.  poes  = 235 gr.

03 Augustus 2008 : Het blauw/cremé poesje haar ogen zijn vandaag helemaal open , de jongens bijna.
Cremé kater = 222 gr.
Rode   kater = 207 gr.
Bl/cr.  poes  = 200 gr.

30 Juli 2008 : De kittens groeien goed en Jasmin is een hele goede moeder voor de eerste keer.
Gewichten : cremé kater = 99 gr geboren , nu 161 gr.
                    rood   kater = 89 gr                ,     150 gr.
         blauw/cremé poes = 91 gr                 ,     145 gr.

28 Juli 2008 : We hebben een week achter de rug wat nog niet helemaal te bevaten is. Onze Siamees Fiona had veel diaree , maar dat hadden we onder controle , maar de laatste tijd ging ze steeds vaker overgeven. Ze hebben foto's gemaakt en bloed afgenomen , maar niets konden ze vinden. Tot dat ze niet meer wilde eten en drinken en toch blijven overgeven. Ze werd woensdag 23 juli opgenomen bij de dierenarts voor opservatie en aan het infuus gelegd. 'smiddags werden we gebeld dat ze haar gingen opereren , omdat haar gezondheid heel snel achteruit ging en ze vertrouwde het niet. Na de operatie zijn we langs bij haar geweest en daar lag onze hoopje Siamees, waarnaar Diana 3 jaar gezocht had. Ze had een maag-darmafsluiting , daarom kon ze niet meer eten of drinken. De volgende dag belde we op hoe het met Fiona ging. Ze zeiden dat het niet zo goed ging en dat we om 11.45 bij haar mochten komen kijken. Ze was nog meer achter uit gegaan en we zagen het somber in. Om 14.00 uur werden we gebeld , dat het niet goed ging met Fiona. Wij snel er naar toe en we moesten de beslissing nemen. Ze had tijdens de operatie braaksel in haar longen gekregen en daarom had ze een longontsteking erbij. Om 15.00 uur hebben we Fiona moeten laten inslapen. Op dat zelfde moment stond de Rex, Jasmin , hartsvriendin van Fiona , op punt van bevallen.
Fiona is vrijdag gecremeerd.
Precies op de 65-ste dag , zaterdag 26 Juli , is Jasmin bevallen van drie gezonden kittens. 2 katers en een poes. We hopen dat dit wel goed gaat na een weekje als dit.

21 Juli 2008 : Jasmin is vandaag 60 dagen zwanger en heeft haar eerste calciumprikje gehad van de dierenarts.

18 Juli 2008 : Vandaag is de bevallingsmand en kooi neergezet in de woonkamer. Jasmin heeft de mand en kooi helemaal geïnspecteerd en toegeëigend. Want over ongeveer een week gaat ze bevallen. Iedereen zowel menselijk en dierlijk staan paraat om te helpen.

13 Juli 2008 : Jasmin begint voor haar doen dik te worden. Ze moet nog een kleine twee weken. Ook krijgt ze haar vacht langzaam weer terug , die ze was kwijt geraakt toen ze ziek was geworden van de kattenshow in Arhnem.

13 Juni 2008 : Het mag dan wel vandaag vrijdag de 13e zijn , maar vandaag werden we door de dierenarts gefeliciteerd dat Jasmin toch zwanger is. Dat word weer spannend over een paar weken : ongeveer 26 Juli moet ze bevallen voor de eerste keer.

23 Mei 2008 : We hebben vanavond Jasmin al terug gehaald naar huis , want ze heeft de afgelopen dagen alleen maar onder de bank gezetten. En als Sam te dicht bij kwam blies ze naar hem.

21 Mei 2008 : Vandaag hebben we Jasmin wegbracht naar de kater. Hij heet Roetsj de Rozet , maar ze noemen hem Sammy. Hij is blauw van kleur en dat samen met rode Jasmin kan allemaal verschillende kleurtjes uitkomen.

19 Mei 2008 : Van het weekend werd Jasmin weer krols. Nu maar hopen dat het doorzet , zodat we haar kunnen wegbrengen naar de kater.

21 April 2008 : Vandaag is Jasmin getest om binnenkort naar de kater te gaan. Ze heeft een A-bloedgroep en haar Leukemie en Aids-test was ook goed. Nu is het wachten wanneer ze krols wordt.

25 Maart 2008 : Afgelopen weekend was het Pasen en dan hebben we onze jaarlijkse Kattenshow in Arnhem van Mundikat. Jasmin heeft beide dagen haar CAGCIB behaald en de eerste dag was ze ook nog genomineerd voor BIS. Het was druk en gezellig.

17 Maart 2008 : Moe maar voldaan. Het weekendje Wiesbaden , berenbeurs , was een groot succes. Vooral mijn mobiellehangertjes en berenoorbellen & berenringen zijn goed verkocht. Dus ik moet volop gaan maken , want eind April hebben we een Berenbeurs in Rheda-Wiedenbrück , Duitsland.

13 Maart 2008 : Afgelopen week heb ik bijna dag en nacht gewerkt aan mijn laatste beren , want ik heb aanstaande weekend een Berenbeurs in Wiesbaden , Duitsland. De laatste week voor een Berenbeurs is altijd stressen. Krijg ik alles wel af, maar tot nu toe lukt het mij nog altijd.

10 Maart 2008 : Afgelopen weekend heb ik een berencursus zelf gevolgd van Fabian Song, Berenmaker uit Singapore , bij Nelleke van Berelijn in Dordrecht.

18 Februari 2008 : Gisteren hadden we in een steenkoude bloemenveilighal een kattenshow in Bleiswijk. Jasmin heeft haar laatste CACIB titel behaald.

06 Februari 2008 :Vandaag heb ik mijn andere hobby op mijn website bijgeplaatst. Mijn Berenatelier " Joy Palace ".

03 Februari 2008 : Ondanks dat het maar twee kittens waren is het nu stil en rustig in huis. Alle katten gaan gewoon weer hun gangetje met het dagelijkse leventje van hun.

01 Februari 2008 : Vandaag hebben we Queeny weggebracht naar haar nieuwe eigenaar in Hardenberg.

19 Januari 2008 : Vandaag hebben we King weggebracht naar zijn nieuwe eigenaar in Zoetermeer.
King       = 1385 gr.
Queeny = 1130 gr.

14 Januari 2008 : Gisteren hadden we een kattenshow in Haarlem en Jasmin heeft haar tweede CACIB behaald. Vandaag zijn de kittens voor de tweede keer geënt en ontwormd.
King       = 1260 gr.
Queeny = 1120 gr.

06 Januari 2008 : Het huis en de website hebben we weer terug gebouwd naar de normale staat zoals het was. Met de kittens gaat het ook goed , ze worden steeds bijdehander , sneller , maar ook liever. We weten nu al dat we ze heel erg gaan missen als ze naar hun nieuwe personeel gaan.
King       = 1175 gr.
Queeny = 1105 gr.

01 Januari 2008 : Allemaal de Besten Wensen voor 2008. King & Queeny vonden het vuurwerk helemaal niet eng. Ze gingen gewoon verder waar mee ze bezig waren. Eerst nog wat spelen , eten en daarna slapen.
King       = 1135 gr.
Queeny = 1050 gr.

27 December 2007 : De twee kerstdagen hebben we gehad en de kerstboom staat nog overeind met de twee kittens. Ze zijn afgelopen maandag geënt en ontwormd en gelukkig zien we geen verschil tot nu toe.
King       = 1080 gr.
Queeny = 946 gr.

22 December 2007 : Vandaag hebben we ook King verkocht. Van de week was Queeny al verkocht. De nieuwe eigenaren moeten nog wel even wachten , want de kittens zijn nog geen 14 weken en moeten nog geënt worden. Maandag gaan we voor het eerst enten.
King       = 960 gr.
Queeny = 902 gr.

17 December 2007 : Afgelopen zaterdag hadden we een katten show in Duitsland , Isselburg. Jasmin heeft haar eerste CACIB behaald. Beauty heeft haar laatste CAPE behaald en is dus nu Europees Premior geworden , ook was ze voor de zeventiende keer BIS. Met de kittens gaat het ook goed.
King       = 854 gr.
Queeny = 820 gr.

11 December 2007 : De kittens zijn helemaal opgeknapt. Ze hollen , vliegen en rennen weer door het huis. Ze eten de oren van je hoofd en dat is hun ook aan te zien.
King      = 692 gr.
Queeny = 742 gr.

06 December 2007 : De kittens waren een beetje ziek. Ze wilde niet eten , maar nu wel weer inmiddels. Gelukkig maar , want ze waren afgevallen , maar dat halen ze nu alweer snel in.
King       = 600 gr.
Queeny = 640 gr.

27 November 2007 : De kittens groeien goed , ongeloofelijk dat we 6 weken geleden de kittens op je hand lagen en nu moet je ze met twee handen vast houden.
King       = 546 gr.
Queeny = 546 gr.

20 November 2007 : Doordat we gisteren zijn begonnen met blikvoer hebben de kittens vandaag voor het eerst gepoept.
King       = 436 gr.
Queeny = 444 gr.

19 November 2007 : Gisteren hadden we een Kattenshow in Nieuwegein van Felikat. Jasmin heeft haar laatste CAC behaald en is dus nu Kampioen. Ook was ze genomineerd voor BIS. Beauty heeft haar één na laatste CAPE behaald en was voor de 16e keer BIS. We hadden een zeer geslaagde dag.
King       = 416 gr.
Queeny = 416 gr.

13 November 2007 : Gisteren zijn we begonnen met pap geven aan de kittens. Ze eten het van een theelepeltje af.
King       =  354  gr.
Queeny =  350  gr.


11 November 2007 :
Gelukkig gaat het goed met de kittens en ze groeien goed , spelen samen.
King        =  330  gr.
Queeny  =  336  gr.

04 November 2007 : De kittens groeien goed en worden steeds bewegelijker. Als Chanty haar zoons kont wilt wassen en hij is het daar niet mee eens loopt hij gewoon de mand uit. Met andere woorden , dan kan ze er lekker niet bij. Nu al bijdehand.
Gewichten : Kater =  250  gr.
                    Poes  =  268  gr.

30 Oktober 2007 : Vandaag is Angel gestelliseerd.
Altijd weer spannend. Ze heeft een jasje aan om niet aan haar hechtigen te komen. Voor de kittens hebben we een naam gevonden : Kater wordt King en het poesje Queeny. 

28 Oktober 2007 : Vandaag zijn de oogjes van de kittens volledig geopend.  Kater  =  188  gr.
                Poes    =  196  gr.

25 Oktober 2007 : De kittens zijn één week oud. Hun oogjes zijn nu ongeveer 2 mm. open. Ze zien wel niets , maar ze lopen wel al door de mand heen.
Gewichten : Kater =  162  gr.
                    Poes   =  162  gr.

22 Oktober 2007 : Gisteren hadden we een Kattenshow in Gorredijk. Jasmin heeft haar tweede CAC gehaald en haar vriendin OSH Beauty had haar CAPE gehaald en was weer BIS.
De kittens groeien ook goed : Kater =  132  gr.
                                                 Poes   =  128  gr.

18 Oktober 2007 : Om half 12 , 24 uur later , is  eindelijk het twee kitten geboren : een blauw/crème poesje. De dierenarts heeft een foto gemaakt van Chanty dr buik en er zaten niet meer kittens in.
Het rode katertje weegt 80 gr.
Het blauw/crème poesje weegt 92 gr.

17 Oktober 2007 : Om half 12 hoorde ik kittengepiep uit de keuken komen , maar dat kon niet dacht ik want Chanty was pas 61 dagen zwanger. Ik naar de keuken toe en daar lag Chanty tussen vier andere katten met haar rode zoon. De nageboorte had ze naast de mand gelegd , want die wilde ze niet. Nu maar wachten wanneer het volgende kitten komt.

16 Oktober 2007 : Vandaag heeft zwangere Chanty haar eerste calcium-prikje gehad.

Van 03 t/m 14 Oktober 2007 : Was onze modem van de computer stuk , dus kon ik niets ontvangen of versturen.

17 September 2007 : Gisteren hadden we een kattenshow in Schiedam. Jasmin heeft haar eerste CAC gehaald. Haar broer Silvester was ook mee naar de show , want hij woont in Schiedam. Hij werd BIS bij de castraten. Beauty , OSH f , was genomineerd voor de BIS.

06 September 2007 : Onze dierenarts vertelde vandaag dat Chanty zwanger is. Dus rond 21 Oktober verwachten wij dus een nestje Cornish Rexen.

25 Augustus 2007 : Vandaag is er een nieuw Siameesje , seal tortie point , Fiona bij ons komen wonen.

15 Augustus 2007 : Chanty is gisteren krols geworden en vandaag gaan we haar wegbrengen naar de kater.

17 Juli 2007 : Is onze Cornish Rexsite gemaakt met behulp van een andere Rexenfokker.

Hi!
Make your own website like I did.
It's easy, and absolutely free.
AD