"SVENSKA NU" - suomeksi
Pois aivopesu - tilalle kielivapaus!

Uutisten mukaan Paavo Lipponen sai suomenruotsalaiselta säätiöltä 8.000 euroa. Lipponen on "svenska nu" ruotsittamiskampanjan kummisetä. Lisäksi suomenruotsalaiset ovat palkinneet  ihan hiljattain folktingin kultaisella mitalilla ja RKP:n Freudenthal-mitalilla.

Näin Paavo lähestyy 60.000 suomenkielistä: "Hyvät vanhemmat, sain 11-vuotiaana kuopiolaispoikana tilaisuuden viettää kesän suomenruotsalaisessa perheessä. Minulla, kuten monella tämänkin päivän koululaisella, oli ongelmia ruotsin kielen oppimisessa. Tuo kesä kuitenkin muutti käsityksiäni ja kielitaitonikin karttui. Myöhemmin olen työssäni nähnyt, kuinka tärkeää on viestiä ruotsiksi."

Melkoista aivopesua ja osoittaa, miten törkeää on viestiä ruotsista suomeksi.
Arvoisa ”svenska nu” verkosto
Suomalaisuuden Liitto ry on saanut yhteydenottoja vanhemmilta, joiden lapset ovat saaneet ”svenska nu” –kampanjan mainoskirjeen, jossa lasta kehotetaan ottamaan ruotsin kieli opetusohjelmaansa A2-kielenä. Vanhemmat ovat esittäneet ihmettelynsä mm. siitä, mistä lasten osoitteet on saatu ja miksi yhtä koulun oppiaineista on alettu markkinoida lapsiin kohdistuvalla mainoskampanjalla.
Onko tämä avaus uudenlaiseen käytäntöön, missä erilaiset intressiryhmät aloittavat lapsiin kohdistuvan suoramainonnan tärkeiksi kokemissaan oppiaineissa?
Suomalaisuuden Liitto ry tiedustelee kohteliaimmin, mistä ”svenska nu” on hankkinut 60.000 lapsen osoitteet ja millä se perustelee yhden oppiaineen mainoskampanjaansa?
Heikki Tala
Puheenjohtaja
Suomalaisuuden Liitto ry

***

Kaikkiin näihin ja mahdollisesti vielä muihinkin kysymyksiin vaadimme vastauksen. Asia viedään tarvittaessa laillisuusvalvojien selvitettäväksi.

Onko tämä kampanja avaus, jossa jatkossa eri valtiot alkavat suoramarkkinoida omaa kieltään, uskontoaan, poliittista järjestelmäänsä suomalaisille lapsille?

Nämä asiat on nyt syytä selvittää perin pohjin.

***

Asia on paljon vakavampi kuin se äkkiä katsottuna näyttää. Tuossa ylempänä kerron syitä.
Lapsiin kohdistuva suoramainonta vieraan vallan rahoittamana ilman osoitelähteen mainitsemista ym., on todella ainutlaatuinen aivopesuyritys.

***

Hei, haloo!

Ei itsehallinto edellytä kenenkään syrjimistä. Ahvenanmaa voisi milloin tahansa antaa suomenkielisille lapsille siellä koulutuksen suomeksi. Kyse onkin suomenruotsalaisuuteen kuuluvasta rasistisesta suhtautumisesta suomen kieleen, suomalaisiin ja suomalaisuuteen.

Suomen tasavalta voisi milloin tahansa päättää lakkauttaa kaiken ruotsinkielisen koulutuksen Manner-Suomessa, mutta se ei tee sitä. Miksi ei? Koska suomenkieliset ovat oikeasti suvaitsevaisia - vähän liiankin suvaitsevaisia.

***

Peli kovenee

Valtion useiden koulutuskomiteoiden entinen puheenjohtaja pyysi "svenska nu" projektilta kampanjakirjettä, joka on lähetetty tietyn ikäisten lasten vanhemmille. Suomenkin valtion varoin ylläpidetty "Svenska nu" kuitenkin kieltäytyi antamasta kirjettä ilmoittaen, että kyseinen professori ei kuulu kohderyhmään.
No, kyllä me sen kirjeen saamme!
Svenska nu helmikuu 2008

 

Hyvä ruotsinopettaja

 

”Svenska nu” käynnistää toimintansa helmikuun alussa. Toivottavasti olet tutustunut kotisivuihimme ja täyttänyt sähköpostiosoitteesi yhteydenottosivulla, jos haluat uutiskirjeemme.

Kevään kuluessa tarjoamme vaihtelevia ohjelmia oppilaille ja opettajille. Ohjelmatarjonta suuntautuu kulttuurielämyksiin ja tarjoamme mm. teatteria, musiikkia, elokuvia, kirjallisuutta ja erilaisia kursseja RUOTSIKSI. Opettajille meillä on seminaareja, kursseja ja täydennyskoulutusta.

Seuraa kotisivuamme ja tarkkaile, mitä on menossa omalla alueellasi!

Miksi ruotsia – Siksi ruotsia!

”Svenska nu” on laatinut esitteen kielivalinnasta Flyer om språkval oppilaille ja heidän vanhemmilleen.  Esite on tämän kirjeen liitteenä. Toivottavasti tilaat niitä lisää pikimmiten ja jaat niitä koulusi oppilaille ja vanhemmille.

Projekti Sanomalehti koulussa - Tidningen i skolan jatkaa LL-bladet och Papper muotoisena. Lisätietoa lehden saatavuudesta ruotsinopettajille saat kotisivuiltamme (200 ensimmäistä saa puolen vuoden tilauksen LL-bladetista ilmaiseksi). Myös Hufvudstadsbladetin lehdistökäynnit - journalistbesöken från HBL – jatkuvat ympäri maata. Yritämme saada projektin kattamaan koko maan.

”Svenska nu” on tehostanut yhteistyötä Marttaliiton kanssa, ja toivomme että otatte aktiivisesti yhteyttä heihin kursseista ja tyttöryhmistä sekä esitteiden tilaamisesta. Lisätietoja: www.svenskanu.fi/martha

Bokhyllan.fi tarjoaa edullisesti pokkareita sekä nuoriso- ja äänikirjoja luokkakäyttöön. Lisätietoja ruotsinopettajille tarjouksista: www.bokhyllan.fi/skolpockettai www.svenskanu.fi/bokhyllan.

Meille on tärkeää arvioida toimintaamme. Sikäli kuin itse tai oppilaasi ovat osallistuneet ”Svenska nu” tapahtumiin, pyydämme täyttämään kyselylomakkeen kotisivulla: www.svenskanu.fi/program.

Jos sinulla on kysymyksiä, näkökohtia tai ideoita, toivomme sinun ottavan meihin yhteyttä. Jos haluat osallistua tapahtumiin, lähetä sähköpostia osoitteeseen: svenskanu@hanaholmen.fi

Toivotamme oikein hyvää uutta vuotta - ruotsiksi!

Kielivapaus Suomeen - pois pakkoruotsi!

Write a new comment: (Click here)

SimpleSite.com
Characters left: 160
DONE Sending...
See all comments

| Reply

Latest comments

24.09 | 23:06

Heikki: I'm Richard Baker a classmate of yours in 1972 in the Michigan MPH program. Retired after 30 years as dentist w/ US PHS. Visited Finland in "97 -loved

...
10.04 | 14:37

Olen juuri lukenut kirjasia Kaiken maailman hampaissa. Upea kirja.
Hienon elämän olet elänyt. Kunnioitettavan matkan olet tehnyt.

...
04.08 | 12:29

Heippa Heikki, olen muuton yhteydessä hukannut sähköpostiosoitteesi. Voisitko
lähettää sen, ja jos mahdollista, koko kurssimme osoitelistan.
Yst. terv.
Reijo

...
03.03 | 14:53

Ok niistä ei ainakaan tässä ankkalammikossa saa paljon kuulla

...
You liked this page
Hi!
Make your own website like I did.
It's easy, and absolutely free.
AD