La Velodyssée 12 mil

Kajsa med nya cykelväskor

2018-08-08 La Rochelle - Rochefort

Melon som vanligt till lunch. vid havet...:)

46 km   Ack: 716 km  Cykeltid: 3:20 tim    Snitt: 14:30 km/tim  Totaltid: 4,5 tim

Härligt att nu följa havet! Vi cyklade ut på halvön söder om Yves. Det var inte meningen, men tur var det. Så vackert! Vid 13 kom vi in till Rochefort. Hittade hotellet. Ett nytt Logis-hotell nära La Gare. Trevlig caféteria på hotellet där vi kunde äta en lunch. Vi gick ut på stan som var riktigt trevlig. Handlade solkräm och mat till lunch till morgondagen. På kvällen hittade vi en taverna i närheten av hotellet. Burgare till Ronald och sallad till mig. Vi såg att det skulle komma regn under natten.

 

Under vilodagen igår hittade vi en affär med bra cykelväskor. (Genom en internkrock i förrgår hade ju en av cykelväskorna gått sönder.) Vi köpte även en pump! Den hade vi ju glömt hemma…😊. Väskorna passade jättebra till cykeln även om det blev lite sorgligt att slänga de två utmärkta Biltemaväskorna som hängt med sedan 2005. Snyft…☹.

 

Så vackert att cykla längs havet.

2018-08-09 Rochefort - Royan

Bron som vi tvingades upp på, ut från Rochefort.

76 km   Ack: 792 km  Cykeltid: 5:30 tim    Snitt: 14:00 km/tim  Totaltid: 7,5 tim

Cykelleden La Velodyssée går ut i en vid sväng österut/söderut från Rochefort. Jag hade dock kvällen före sett ut en genväg som gick mer rakt söderut, längs kajen, över en liten bro och sedan vidare söderut till en kanal. Där skulle vi möta La Vélodyssée. Men när vi kom fram till den lilla bron så var den avstängd. Det fanns en liten färja men den tycktes bara gå 1-2 ggr/dag. Vi blickar då upp mot höger och ser en GIGANTISK bro och inser att det är den vi måste ta oss över😥. Det gick lätt att hitta uppfarten och vi cyklister hade ändå någon meter där vi kunde hålla oss, men inte avskilt. Jättemycket snabb och tung trafik! En familj hade fastnat med sina cyklar ganska tidigt och när jag svängde ut höll jag på att hamna framför ett husvagnsekipage. Inte bra! Jag blev rädd och gick sedan upp till krönet, ledandes cykeln, och cyklade sedan ner på jättedarriga ben. Hemskt! Ronald hade under tiden glatt cyklat såväl upp som ner.

Efter mycket om och men hittade vi till ”spåret” vid St Agnant. Genväg blev nog senväg😥. Nu cyklade vi vidare längs kanalen Bridoire och sen på MYCKET knagglig väg till Marennes och ny stor HEMSK bro. Den tog vi oss över 2016. Lika hemsk då. Jag gick nu direkt av cykeln och ledde den uppför och en bit ner. Mycket sidovind och kastbyar! Förbi Ronce-les-Bains, genom pinjeskogar och längs sanddyningar, förbi La Palmyre och sen till Royan och till Hotel Pavillion Bleue. Mycket folk i omlopp jämfört när vi var här 2016 i september.

På kvällen var vi på trevlig restaurang vid strandpromenaden. Ronald åt pasta och jag en anksallad. Mycket gott! Bestämde att ”NU KÖR VI HELA VÄGEN!!! Börja boka fler hotell!”

Färden gick längs kanaler...
…. längs sanddyningar....
...längs stränder typ vid Palmyre.

3. Canal des 2 mers

Färden fortsätter nu längs Canal des 2 mers. Klicka på länken:

3. Canal des 2 mers