Le Canal des 2 mers 680 km

Nu svänger vi av österut mot Medelhavet!

2018-08-10 Royan – Port Maubert

Magiskt vackert en bit in längs bukten La Gironde.

52 km   Ack: 844 km  Cykeltid: 4:20 tim    Snitt: 12:65 km/tim  Totaltid: 6,5 tim

Vägen ut från Royan startade vid färjeläget vid bukten La Gironde. 2016 tog vi färjan över och fortsatte söderut. Nu vek vi av österut och följde stranden länge, förbi flera turistställen. Vi var dock tidiga på förmiddagen så det var lugnt. Vid Talmont-sur-Gironde avtog folket helt och naturen blev MAGISK! Ebb. Stora ytor som våtmarker. Lagom varmt. Ca 18 gr först, 28 gr på em. Vita vägar.

Tog fruktpaus vid utsiktspunkt över Gironde. Matpaus med bl a Carpaccio i Barzan. Magiskt! Efter lunchen leddes vi in till kullarna bakom bilvägen. Jättevackert! Dock backigt! Missade en stolpe och körde fel, men bara en km. På slutet valde vi att cykla enbart på D245, för att slippa fler backar, till Port Maubert och det lilla stället L´Écluse som vi skulle bo på.

Jag hade googlat på hotell vid sidan om booking.com/hotels.com som vi bokade övriga hotell genom och funnit ett litet pensionat på lagom avstånd från Royan. Vi hade bestämt att vi fortsättningsvis skulle försöka hålla max ca 6,5 mil om dagen. Åldern hade trots allt börjat ta ut sin rätt🙂. På hotellets hemsida såg det modernt ut. Musiker och hans fru som ”börjat” om med mat och boende. Det visade sig snarast som att det började gå ”mot slutet”. Helt enkelt ett riktigt skabbigt ställe. Stökigt. Oordnat. Men det blev en intressant kväll. Vi åt deras musselmeny för 14€ utomhus, där även den lilla ortens befolkning samlades – lite vid sidan om. Vi kunde sedan följa otrohet/uppgörelser i olika grader och som vi faktiskt fortsatte se till frukosten när ett av paren, mycket trötta, knackade på dörren till hotellet och bad att få komma in. Frukosten fick vi äta i mörker😉. Å andra sidan kostade den bara 5€ vilket var den billigaste på hela resan.

Vita vägar längs La Gironde.
Vackra omgivningar i Port Maubert, men hotellet var inget kul alls.

2018-08-11 Port Maubert – Moulis-en-Medoc

71 km   Ack: 915 km   Cykeltid: 4:45 tim    Snitt: 15:15 km/tim  Totaltid: 8,5 tim inkl färja

Efter den klena frukosten i mörker lämnade vi snabbt detta ställe. Omgivningarna var dock vackra🙂. Mycket raksträckor över våtmarker så vi höjde vår snittid avsevärt! Efter ca sex mil förbi Port de Vitrezay (fint!), Port des Callonge (fint!) och Barud-et-Saint Louis åt vi på bar i Etaulier. Sen var det 14 km till Blaye på fin cykelväg.

Vid Blaye kom vi med färjan som skulle gå kl 15, men som var försenad. 25 min tog överfärden över La Gironde till Lamarque. Den lilla färjan packades minutiöst – från sidan - och fick flyttas successivt p g a att vattennivån förändrades och ökade successivt.

Efter 9 km kom vi till det bokade ”slottet” Domaine de Quittignan Brillette. Fint rum. Pool som vi badade i. Vi hade tyvärr inte förstått att boka middag så vi gav oss ut i den lilla byn. Där fanns EN restaurang och där tog vi en lyxig 30€-meny. Dyrt men gott! Medan vi satt där och njöt av vår middag kollade vi tågtider från Narbonne och insåg att vi måste byta station i Paris för att komma på tåg vidare till Caen! Ronald bleknade under solbrännan, medan jag glatt konstaterade att det skulle BARA ta 40 min att GÅ mellan stationerna och det borde väl inte vara så svårt? 😋

Några få gånger bodde vi riktigt fint...:)

2018-08-12 Moulis-en-Medoc - Latresne

Många vinfält i Medoc…:)

57 km   Ack: 972 km  Cykeltid: 4:10 tim    Snitt: 14:40 km/tim  Totaltid: 6,0 tim

Frukost i det fria på B&B Brillette. Pratade med ett finskt par om cykling, Compostela mm. De cyklade en 3-dagars tur runt i Medoc. Vi cyklade iväg vid 9, förbi affären som vi sett kvällen före och handlade melon mm till lunch. Vägen till Bordeaux var ganska lätt, trots många övergångar. Först landsväg, sedan cykelväg. Och vinfält, vinfält och åter vinfält. Vi var ju i Medoc!

Nu närmade vi oss den stora staden Bordeaux. Vi laddade upp med melon-lunch vid badstrand vid sjö strax utanför, sen raskt genom Bordeaux. Vi hade bokat hotell någon mil utanför staden. Vi undviker städerna. Dessa får vi återkomma senare till, med flyg eller annat färdmedel. Allt gick bra tills vi närmade oss utkanten av staden. Enligt kartan skulle vi över en bro, men hur vi än cyklade hittade vi inte uppfarten, men Ronald engagerade sig nu ordentligt i karta/gps och fixade detta. Vi fann då en liten tunnel bakom ett undanskymt buskage som vi skulle igenom och sen var det lätt att hitta uppfarten till bron.

Nu hade vi ca 9 km längs floden La Garonne till Latresne där vi startade med en fika, eftersom Hotel L´Arcins inte hade öppnat sitt em-pass ännu. Vi hade planerat att äta middag på samma bar, men när vi kom dit vid sju-tiden meddelades vi att de skulle stänga tidigare. Vi gick då till den närbelägna macken och köpte sallad, bröd, ost mm och satt i lugn och ro utanför hotellet och åt. Trevligt! Varmt och skönt!

Vi bokade hotell ända till Narbonne dit vi skulle nå om åtta dagar!

Laddar upp med lunch innan vi "tar oss an" Bordeaux.
Vi cyklade genom Bordeaux.

2018-08-13 Latresne – La Réole

Frukost i vårt hyrda lägenhetsrum

67 km   Ack: 1039 km Cykeltid: 4:45 tim    Snitt: 14:65 km/tim  Totaltid: 7,0 tim

Först var det lätt i drygt 4 mil på fin cykelväg till Roger Lapébies ära. Raka spåret hela vägen. Huvudsakligen i lövskog. Senare blev det lite öppna fält och många, många vinfält. Efter Sauveterre-deGuyenne blev det dels jättebackigt upp och ner och dels kraftigt regn. Alla regnkläder på!! Tog dock slut efter ett tag. Alla regnkläder av!

Vi kom fram till La Réole vid 16-tiden. Tog lite tid att leta oss fram till Studio Villa da Strada. Trevlig man tog emot oss. Visade oss rummet och badrummet. Var en påbyggd våning ovanför pizzerian. Den vi sedan åt på. Varsin pizza. Det var inget fel på boendet, men när man bor i någons lägenhet, även om bara hallen var gemensam som i det här fallet, känns det mycket privat och man är rädd att något ska gå sönder eller att man måste vara social när man kanske inte orkar det. Vi försöker undvika lägenheter av den anledningen och förstod inte vid bokningen att det var ett privatrum.

Nu har vi bara sex rejäla cykeldagar kvar + t o r till havet + en vilodag.

Enkelt längs fin cykelväg till Roger Lapébies ära

2018-08-14 La Réole – Sérignac-sur-Garonne

53 slussar längs Canal de la Garonne!

72 km   Ack: 1111 km    Cykeltid: 4:45 tim    Snitt: 15:45 km/tim  Totaltid: 8,0 tim inkl 1 tim på stationen

Vi fick en god frukost in på rummet efter en varm natt i en obekväm säng där båda rullat såväl in som ut😥.

När vi skulle cykla ut ur stan tog vi omvägen förbi stationen. Vi visste ju nu när vi skulle vara klara med cyklandet så det var bara att beställa tåg tillbaka till Caen. Det visade sig inte vara lätt! Tålmodig Madame som frenetiskt letade efter bra kombinationer. I en timme! Det fanns inget tåg från Narbonne uppåt/norrut. Cykelplatserna var slut. Ronald blev då i alla fall glad. Han slapp Paris. Fanns inget via Touluse heller. Det kom andra kunder som hon raskt viftade bort. Men till slut blev det klart: Tillbaka till Bordeaux. Byte till tåg till La Rochelle. Övernattning där. Vidare till Nantes samt byte till Le Mans därefter byte till Caen. Fem tåg på två dagar. Men det kändes skönt att det blev klart!

Lättade cyklade vi ut ur staden till Le Canal Lateral de la Garonne. Vacker kanal med platan-träd och 53 slussar. En del båtar på tur. Intressant att se vid slussarna. Lunch och frukt längs vägen, liksom Fanta- och glasspaus. Vid 17-tiden kom vi fram till Le Prince Noir. Ett stort, välbesökt ställe. Vi badade direkt i poolen. Middag utomhus i trädgården. Promenad runt den lilla byn som dagen till ära hade festival.

Lättcyklat längs Canal de la Garonne
Le Prince Noir i Sérignac-sur-Garonne

2018-08-15 Vilodag i Sérignac-sur-Garonne

Mycket god anksallad!

Läste och vilade på fm. Tvättade. Åt lunch på hotellet – anksallad respektive getostsallad. Gott! Till poolen. Var själva där hela em. Gick en runda på stan. Fortfarande någon form av festligheter. Livsmedelsaffären stängd. Åt menyn på hotellet. Mycket gott! Hit skulle vi kunna återvända!

Vi hade poolen för oss själva mest hela dagen...:)

2018-08-16 Sérignac-sur-Garonne -- Castelsarrasin

68 km   Ack: 1179 km  Cykeltid: 4:35 tim    Snitt: 15:20 km/tim  Totaltid: 6,5 tim

Kom iväg lite sent p g a att frukosten blev försenad p g a personalbrist. Handlade i butiken som nu var öppen. Vi cyklade sedan längs Canal de Garonne hela dagen. Träffade asiatiskt par vid den långa Agen-bron 539 m lång. Pratade en stund med dem. Fortsatte förbi bl a Moissac med gammal kanalbro över floden Tarn, biflod till La Garonne.

Vi kom fram till Castelsarrasin vid halv fyra-tiden. Incheckning från 16, så vi tog en kaffe på baren bredvid. Jättefint rum! 3-bädds-rum! Kostar därefter, 95€. Fanns säkert andra lediga rum, men inte via Booking.com när jag bokade. Hmmm.

På kvällen gick vi runt halva stan, flera varv, för att hitta ett matställe. Tji fick vi! Till slut fann vi en hamburgerbar, strax bredvid hotellet. Gott ändå! Och billigt! Kompenserade det dyra rummet något…😊.

2018-08-17 Castelsarrasin - Touluse

Så här såg våra luncher ut mest hela färden

64 km   Ack: 1243 km  Cykeltid: 4:00 tim    Snitt: 16:30 km/tim  Totaltid: 5,5 tim

Lämnade det tjusiga rummet med den enkla frukosten vid nio-tiden och tog oss till den matvaruaffär som vi sett ut dagen före. Köpte bl a melon, som vanligt. Vi älskar den oranga canteloupe-melonen!

Idag var det verkligen snabba, raka spåret längs Canal de Garonne. Fin och vacker cykelväg, men så gott som inga hus, affärer, caféer längs vägen. Inte ens vid slussarna. Snittiden gick över 16! Ovanligt för oss! Träffade ett ungt franskt par som sett oss i Bordeaux för 5-6 dagar sedan. Pratade om vår resp deras cykeltur. Trevligt!

Letade oss fram till Ibis Touluse Gare Hotel, mittemot stationen. Hade bokat här eftersom jag tänkte att vi kunde köpa tågbiljetterna i närheten, men nu hade vi ju redan köpt biljetter så eftermiddagen var vår. Vi gjorde oss iordning och gick till Basiliqua-kyrkan. Tände 16 ljus för alla våra barn och barnbarn. Hannes 10-åriga minnesdag – 10 år sedan Ronalds då 27-åriga dotter gick bort i cancer❤. Vi gick runt i den trevliga staden. Hem igen och åt på kvällen på hotellet. Entrecote. Gott! Spända inför morgondagen då vi anträder Canal de Midi med vissa svåra partier.

Stilig man längs vacker och lättcyklad kanal
Stora torget i Touluse. Trevlig stad!

2018-08-18 Touluse - Castelnaudary

Till en början fin väg ut ur Touluse…..
… men smal, lerig stig efter Naurouze

65 km   Ack: 1308 km  Cykeltid: 4:40 tim    Snitt: 14:30 km/tim  Totaltid: 6,5 tim

Till liten affär och handlade melon mm. Iväg som vanligt vid nio-tiden. Bra cykelväg rakt igenom Touluse och vidare längs Canal de Midi. Kallt tyckte jag! Bara 17-18 gr mot tidigare dagar start på typ 22 gr. Jag frös. Inte Ronald.

Längs Canal de Garonne hade det varit tyst och stilla hela tiden, men inte här med en stor motorväg bredvid på förmiddagen. Någon mil efter lunch kom vi till Seuil de Naurouze där allt vatten till Canal de Midi kommer ifrån och efter den punkten går slussarna åt andra hållet, nedåt mot Medelhavet. Där från Naurouze hade vi bara en liten lerig, slirig stig att cykla på. Lite otäckt tyckte jag. Inte Ronald. Det var ett vackert område, men vid några partier steg jag av och ledde cykeln. Efter 5 km var partiet över och vi hade nu en knapp mil in till Castelnaudary på bra cykelväg, även om den var lite grusig.

Hotel de Canal låg nära rutten. Bra hotell tyckte vi. Gick ut på kvällen i den fina staden och handlade och åt på italiensk restaurang. Livfullt torg för en gångs skull. Carpaccio för mig och spagetti för Ronald.

2018-08-19 Castelnaudary - Marseillette

Canal de Midi hade tidvis riktigt dålig cykelväg

67 km   Ack: 1375 km  Cykeltid: 5:20 tim    Snitt: 12:77 km/tim  Totaltid: 7,5 tim

Vacker utfärd ur Castelnaudery längs hamn och sjö. Flera trevliga slussar att följa båtarnas fix och trix för att ta sig igenom. Bra och vacker cykelväg längs kanalen till Bram. Lite slirigt grus emellanåt. Efter Bram blev det smala, knöggliga stigar i mountain-bike-stil. Förtog lite av dagen. Svårt att se omgivningarna när man hade fokus på att hålla cykeln upprätt och hela tiden ett kraftfullt ”bumpande” upp och ner på cykeln. Himla tur att vi hade bytt till punkteringsskyddade däck före vår cykeltur!

Vi cyklade igenom Carcassonne, men stannade inte. Insåg att med de här stigarna blir dagen lång. Vill återvända dit för att se den gamla staden. Står på vår ”bucket list”! Efter Carcassone blev stigen lite vidare och med lite färre rötter. Tog ändå tid!

Kom till Marseillette och Auberge O fil d´O vid halv fem. Rum och halvpension var OK.

I morgon är det näst sista cykeldagen för denna gången! Tråkigt! Men kanske att vi nu börjar längta hem? Nja, osäkert🤩.

63 slussar längs hela Canal de Midi

2018-08-20 Castelnaudary - Narbonne

Slussvakt fördrev tiden med träsniderier.

63 km   Ack: 1438 km  Cykeltid: 5:20 tim    Snitt: 12:60 km/tim  Totaltid: 8,0 tim

Vägen var vacker, men som stig igen hela vägen till Homps där vi handlade lunch – i stort sett enda affär på vägen. Besvärlig stig med höga kanter och knappt en fot bred. Kändes osäkert. Minsta avvik kunde leda till sidofall med huvudet ner i kanalen👎. Vi cyklade förbi en sluss vars slussvakt gjorde träskulpturer, bro med 11 arkader, en gammal sluss-kanal-bro och en där vi fick cykla genom vatten😮.

Vi lunchade strax efter Homps och åt den sista melonen för den här gången. Nästa etapp längs Canal de Midi gick återigen på smala stigar, men närmare Le Somail blev de lite bredare. Det sägs som förklaring till de dåliga vägarna att kanalen är ett världsarv så ingenting får röras. Men det stämmer inte, dels var det mycket omgjort och fint kring slussarna, dels hade man nu fått ta ner tusentals platanträd p g a bakterieangrepp från andra världskriget och ersätta med andra typer av lövträd. Så att justera och göra iordning lite cykelvägar hade inte gjort någon skada. Tvärtom tror vi kanalen som helhet inkl omgivningarna är i mycket sämre, tråkigare skick än på 1600-talet då den byggdes.

I Le Somail drack vi en stor flaska Frissante-vatten och fyllde på våra vattenflaskor. 34 gr, så varmt!! Strax efter Le Somail hade vi skiljepunkten där vi lämnade Canal de Midi och cyklade söderut mot Narbonne längs Canal de Junction. Ytterligare 15 km hade vi kvar till Narbonne. Den sträckan gick ganska fort längs stor väg resp fin cykelbana. Lite snirklande in till vårt hotell, Will´s, som låg nära stationen. Åt på pizzeria på kvällen. Trötta. Stolta. Lite nedstämda.

2018-08-21 Port-La Nouvelle vid Medelhavet

Lång väg för ett dopp i Medelhavet - 1450 km!

Enkel frukost på detta mycket enkla hotell. Sen bytte vi om till badkläder och ner till stationen. Tåg till Medelhavet 9:57! Tog 12 min! Mot att cykla 2 x 2,2 mil i stark motvind och på mycket utsatta vägar. Lite fuskigt kanske, men bra val👍. Dessutom, när vi kom fram visade det sig att vi hade en halvtimmes promenad i stekhet badort ut till havet. Men vi traskade på och tänkte att det fick väl kompensera vår lathet att vi tog tåget.

Så badade vi i Medelhavet! Iskallt!! En gång! Satt på stranden ett tag och njöt av tillvaron. På med kläderna och gick och åt på restaurang. Kycklingspett till Ronald och anklever-gourmet-sallad till mig. Sen hela vägen tillbaka till stationen. Hann med ett tidigare tåg än vi tänkt.

På kvällen gick vi ner till ”kajen” med allé, restauranger, fantastisk kyrka, massor av folk mm mm. Hem och packade. Lite nervösa inför morgondagen. Vet sen förut att det gäller att kasta sig på tågen för att få sina cykelplatser. Och precis så blev det!

2018-08-22 Narbonne – La Rochelle med tåg

Alla biljetterna till alla tågen för att ta oss tillbaka till Caen i norr!

Vi fick frukost en kvart i 8 – på nåder. Den enkla! 8:15 gick vi med våra cyklar till stationen. Handlade bröd och vatten. Skulle inte finnas tid att äta på någon station på vägen. 8:58 skulle vårt tåg komma. Vi kom till rätt perrong. Vagn 03 för cyklarna och vagn 04 för oss skulle det bli. Ronald förberedde sig som inför en batalj av svårare grad. Så kom tåget och Ronald tryckte undan alla andra för sig och sin cykel. Jag försökte hänga på, men blev bortskuffad av två killar med cyklar. Jag hann tänka: ”Att det var värst vad de har bråttom”. De hängde upp sina cyklar plus att det var en annan kille som belamrat en cykelplats med allt sitt bagage!!! Senare visade det sig att de två första killarna hade stulit cyklarna och satt in dem i tåget, gick själva ur och kanske några andra skulle hämta ut dem vid någon annan station. Men det hela hade uppdagats och stölden stoppades under resans gång, MEN det blev trångt i cykelutrymmet och Ronald svor😠.

I Bordeaux hade vi tur och fick nästa tåg vid samma perrong. Vagn 16. Japp, in med cyklarna. Flera cyklar här också. Men egentligen var det vagn 11! Väldigt oklar numrering av vagnarna! Men vi lät dem stå kvar där och låtsades som ingenting och gick till våra platser i vagn 16. Gick bra ändå, tror vi👍.

Vi kom fram till La Rochelle halv fyra. Det var nära till hotellet Les Gens de Mers. För första gången på 27 dagar fick vi betala för förvaring av cyklarna, 3€ vardera. Gick ut och åt middag på kajen i en underbar kväll. Entrecote för Ronald och Chèvresallad för mig.

Här hänger cyklarna
Här står de i särskilt utrymme
Här får de motsv tre sittplatsers utrymme

2018-08-23 La Rochelle – Caen med tåg

Idag hade vi tre tåg att åka med: Först till Nantes där vi skulle byta till Le Mans och där byta till Caen. Men idag gick allt lugnt och bra. Rejäla väntetider som kunde utnyttjas till att äta lunch resp fika. Olika typer av tåg och olika lösningar för cyklarna. På ett tåg fanns det fyra nedfällbara stolar som när det kom cyklar helt enkelt inte användes. Då såldes de som cykelplatser. Sista tåget var typ pendeltåg – bara att köra in cyklarna och ställa dem mot väggen.

Klockan var närmare halv åtta när vi kom till Caen. Men det var ljust. Vi snirklade oss fram med hjälp av Viewranger. Vi trodde vi visste var vi var, men så var det inte. Men till slut hade vi bara den låååånga uppförsbacken kvar till garaget. Den hade jag oroat mig för. Mindes hur vi susade ner för den för nästan fyra veckor sedan. Det gick med viss möda! Telefonappen Zenpark fram, klickade på Entré och se! Där öppnade sig dörrarna och bilen stod kvar! Och var oskadd!

Av- och inpackning och sen körde vi till hotellet …….. Åt en sen middag och kände oss mycket glada och nöjda att allt med cykeltur och tåg fungerat så bra!

Bilen kvar och oskadd efter fyra veckor!

2018-08-24-26 Hemresa tillbaka till Sverige

Nu när vi var klara med cyklingen kändes det skönt att vara på väg hem. På tre dagar körde vi hem till Täby. Vi övernattade första natten i Apeldoorn, Van der Valk Hotel, där vi övernattat tidigare. Fina rum och god buffé! Andra övernattningen var på Dahls hotell i Löddeköpinge på ett mysigt litet hotell som kan rekommenderas.

Sammanfattning

Om turen 2016 längs La Velodyssée sa vi att den hörde till en av de bästa turerna vi gjort! Den här var lika magisk. Nästan hela turen på 145 mil gick på fina cykelvägar eller små landsvägar som var bra skyltade. Naturen var underbar mest hela tiden. Varierat landskap längs floder, genom skogar, förbi majs- och vinfält, längs kanaler, genom mysiga städer. Gick lätt att boka hotell och till 90% var de helt OK och några riktigt bra. Självklart underlättade det även den här gången att det vara så fint väder mest hela tiden. Vi är glada att det blev 40 gr bara i fyra dagar. Över 34 gr börjar det kännas väl varmt, även om det fläktar när man cyklar. Ca 80% var ganska slät mark utan direkta backar.

Canal de Midi utgjorde ett undantag. Nästan obefintliga, nästan farliga cykelvägar vissa partier. Inga skyltar över huvud taget. Inte speciellt vackert. Det fanns ett parti till med dålig cykelväg och det var före Marenne. Riktigt knöggliga grus- och asfaltvägar, men här var det åtminstone vackert.

Såväl La Velodyssée som La Vélo Francette kan rekommenderas till 100% i hela sina sträckningar. Cykelleden Canal des 2 Mers från Royan till Medelhavet var magiskt vacker första delen strax efter Royan, ja kanske ända till Bordeaux. Canal de Garonne, som gick mellan Bordeaux till Touluse, var trevlig när den för oss utgjorde 2-3 dagar, men något enahanda på andra och tredje dagen. Vi skulle absolut välja de andra två cykellederna före Canal des 2 Mers. Vi kommer återvända till dem om ork, balans och tillfälle ges!

Hej från oss - Ronald och Kajsa som när vi cyklade denna tur var 73 resp 66 år...:)