Hannes Kapasen kotisivut. päivitetty 2.12..2018 ( uudempi Bemari)
Kapasen veljekset ja äiti 1960 luvullla Kypärämäessä. Isäni vasemmalla.
Kawasaki
Kesät menee rattoisasti Bemarin päällä. Vuonna 2016 tuli ajetua 33 000 km Vuosi 2017 alku kevät meni pilalle kelien osalta ja oikeasataan koko kesä oli huono mutta silti tuli 25 370km josta tarkemmin BMW alasivulla 

2018 tein huomion käydessäni Kuopion torilla. 2017 kun remontti oli valmis Kuopion kaupunki ilmoitti että kaupungin talon vieressä on nyt ilmaisia parkkiruutuja motoristeille. Käydessäni heinäkuussa parkkia oli vaihdettu talon toiselle sivulla ja kas kummaa.. Paikat oli merkitty maksulliseksi ja maksaa voi vain kännykällä. Tuollaista minulle ei ole eikä tule joten enää en tuonne mene (kuva yllä)

Tämä on kotisivuni jossa esittelen tekemiäni töitä reliefi itarsia tekniikalla, sekä muita lehtisahaus töitäni. Sekä myös kasvavaa harrastustain eli moottoripyöräilyä. Meni muten ohi puutöiden ;-) Eli siis puulla ei oo enää mielestäni mitään annettavaa vaan ne on harrastusten osalta tehty tälle elämälle ;-) Tästä lähtien vain palkan edestä työ aikana ;-)

SANOTAAN ETTÄ VANHALLA/nuorella MIEHELLÄ PITÄÄ OLLA "HARRASTEITA" joten tällainen puuseppä/kehitysvammaohjaaja koulutukseltaan vaati vastapainoksi sellaista mitä ei osaa.. Vaikkakin tällä hetkellä olen töissä ISS:llä remppamiehenä

KawaLada on uusin haaste/rojekti

Sekä lisäksi Jotain uutta sivu huumori mielessä ;-)


Aforismini:
Kyllä se vaan niin on että kirje/lankapuhelin aika oli parasta aikaa, ihmisillä oli silloin muutenkin enemmän vapaa aikaa;-)

Toinen aforismi:
Paljon on suomen maassa pyöriäkin myynnissä tekstillä (helpolla museoon)
No näinhän se on totuus vaan ei niistä yksikään ole helpolla museorekisteriin, se kun on eri asia se ;-)

Kolmas aforismi/toimintamalli.
Tekstiviesteihin vastaan vuorokauden sisällä ja sähköpostiin viikon. Mielestäni asia ei ole tärkeä jos noita keinoja käyttää eikä ihmistä tarvitse heti saada kiinni. Puhelin on keksitty puhumiseen ei muuhun!Aikainsa kutakin mutta silti:

INTARSIA:
Jos intarsia on monipuolinen materiaalien käytön suhteen on se myös sitä käytettävissä olevien valmistustekniikoidenkin osalta.
Jokaiseen työhön valitaan siihen parhaiten sopiva tekniikka tai niiden yhdistelmä. Uusia työtapoja, -menetelmiä ja apulaitteita täytyy miettiä ja kehitellä joka työssä varsinkin jos intarsiaa tekee ammatikseen. Niin kuin eräs Mestari sanoi "Jos keinot loppuvat niin konstit jäävät". Sarjatyössä ei ole kannattavaa tehdä veitsellä yksi kerrallaan vaan "sarjatyömäisesti" koneellisella lehtisahalla. Amerikkalaisesta intarsiakirjallisuudesta löytyy tähän paljon esimerkkejä. Työ tehdään 5-25 mm paksuista massiivipuista eri puulajeista, joista sahataan tarvittavat palat kuvioon. Sen jälkeen palojen pinta veistetään tai hiotaan reliefimäisesti, myös maalausta ja petsausta voidaan käyttää.

Tällä hetkellä minulla on noin 300 muutakin mallia.
Osan malleista olen tilannut "rapakon toiselta puolelta " eli USA:sta.

Jos sivustoni kiinnostaa/heräsi kysymyksiä aiheista laita ihmeessä postia ;-)

puh: 050 302 0668
hannes.kapanen@luukku.com