Hannes Kapasen kotisivut. Päivitetty 15.9.2017 (pienoimallit)
Kapasen veljekset ja äiti 1960 luvullla Kypärämäessä. Isäni vasemmalla.
Kawasaki
Kesät menee rattoisasti Bemarin päällä. Vuonna 2016 tuli ajetua 33 000 km    Vuosi 2017  alku kevät meni pilalle kelien osalta mutta katsotaan nyt mihin päästään

Tämä on kotisivuni jossa esittelen tekemiäni töitä reliefi itarsia tekniikalla, sekä muita lehtisahaus töitäni. Sekä myös kasvavaa harrastustain eli moottoripyöräilyä. Meni muten ohi puutöiden ;-)  Eli siis puulla ei oo enää mielestäni mitään annettavaa vaan ne on harrastusten osalta tehty tälle elämälle ;-) Tästä lähtien vain palkan edestä työ aikana ;-)
SANOTAAN ETTÄ VANHALLA/nuorella MIEHELLÄ PITÄÄ OLLA "HARRASTEITA" joten tällainen puuseppä/kehitysvammaohjaaja koulutukseltaan vaati vastapainoksi sellaista mitä ei osaa.. Vaikkakin tällä hetkellä olen töissä ISS:llä remppamiehenä

JOTEN TÄSSÄPÄ SITÄ:
  Kuvia ja ehkä tarinaakin voit seurata

Kawa Vulkan on uusin haaste/rojekti
Sekä lisäksi Jotain uutta sivu huumori mielessä ;-)


Entisöinnistä/museoinnista.
Piti myös alkaa harjottelemaan/opetteleman hitsausta ja tietenkin heti tekemällä jotain ettei työ mee hukkaan joten alasivulla Nojapyörä on yks vapaapäivien tuhlaja ;-)
Aforismini:
Kyllä se vaan niin on että kirje/lankapuhelin aika oli parasta aikaa, ihmisillä oli silloin muutenkin enemmän vapaa aikaa;-)

Toinen aforismi:
Paljon on suomen maassa pyöriäkin myynnissä tekstillä (helpolla museoon)
No näinhän se on totuus vaan ei niistä yksikään ole helpolla museorekisteriin, se kun on eri asia se ;-)Aikainsa kutakin mutta silti:

INTARSIA:
Jos intarsia on monipuolinen materiaalien käytön suhteen on se myös sitä käytettävissä olevien valmistustekniikoidenkin osalta.
Jokaiseen työhön valitaan siihen parhaiten sopiva tekniikka tai niiden yhdistelmä. Uusia työtapoja, -menetelmiä ja apulaitteita täytyy miettiä ja kehitellä joka työssä varsinkin jos intarsiaa tekee ammatikseen. Niin kuin eräs Mestari sanoi "Jos keinot loppuvat niin konstit jäävät". Sarjatyössä ei ole kannattavaa tehdä veitsellä yksi kerrallaan vaan "sarjatyömäisesti" koneellisella lehtisahalla.  Amerikkalaisesta intarsiakirjallisuudesta löytyy tähän paljon esimerkkejä. Työ tehdään 5-25 mm paksuista massiivipuista eri puulajeista, joista sahataan tarvittavat palat kuvioon. Sen jälkeen palojen pinta veistetään tai hiotaan reliefimäisesti, myös maalausta ja petsausta voidaan käyttää.

Tällä hetkellä minulla on noin 300 muutakin mallia.
Osan malleista olen tilannut "rapakon toiselta puolelta " eli USA:sta.

Jos sivustoni kiinnostaa/heräsi kysymyksiä aiheista laita ihmeessä postia ;-)

puh: 050 302 0668
hannes.kapanen@luukku.com