Vår franska pärla

Ta en paus - välkomna till St Martin de Pallières

  Det var kärlek vid första ögonkastet. 1989 var vi på långresa till Frankrike och framförallt Provence för att besöka vänner i den lilla byn St Martin de Pallières.

 Den slingrande landsvägen går i en vacker dalgång och kantas av vinfält och bördiga åkrar. Det första vi såg när vi närmade oss byn var slottet - ett riktigt sagoslott med tinnar och torn högst upp på berget. Där ligger det och skyddar byn som klättrar ner i dalen. Då hade byn 130 invånare. Nu är vi nästan 200! Och många av oss besöker dagligen "Le Bistrot" den lilla butiken, baren och bistron mitt i byn.

  Vårt hus ligger en liten bit utanför byn och vi har bott där i två hela år i två omgångar. Faktum är att vår son Leo en gång räddade byskolan från nedläggning när vi bestämde oss för att flytta ner ett år. Barnen gick i skola och vi skötte våra jobb som journalister och författare utan några större problem.

  Vi besöker huset som vi numera samäger med några goda vänner så ofta vi kan. Men alla har vi jobb och åtaganden i Sverige som gör att huset är obebott stora delar av året. Och hus vill inte vara tomma.

Därför hyr vi ut vårt älskade "Petite Maison". Boka en vecka, två eller tre. Njut av alla årstider. Promenera, spela golf, ät gott, gör utflykter - förläng sommaren åt båda hållen - eller gör som vi gjorde nu i december och januari. Fly mörkret och gå på ljusterapi.