Mycket att se - massor att göra!

Vill du följa mig till Provence..

  Så hette vår bröllopsvals och vi följde varandra dit. Det är lätt att älska Provence. Landskapet är inbjudande och bördigt. Byarnas slott uppe på höjderna och gamla ruiner mitt ute i skogen eller på en åker - allt vittnar om historien.
  Området runt St Martin är bebott sedan stenåldern. Det vackra slottets äldsta delar är från början av 1000-talet. En promenad upp till byn tar ungefär 15 min, ner tar det tio. Utsikten från lilla torget i byn eller terrassen utanför baren är alldeles fantastisk.
  Det finns underbara promenadvägar i närheten av vårt hus. Vandringsleden som heter GR 99 passerar också precis utanför knuten för den som är sugen.
  På sommaren får man vara uppe med tuppen om längre promenader ska vara njutbara - på dagen är det oftast för varmt. Men under höst, vinter och vår är det jättehärligt att ge sig ut på lite längre turer. I huset finns kartor och beskrivningar över våra favoritturer. Det är promenader och vandringar på allt från en dryg timma till flera timmar som tarvar kaffe och lunch i ryggsäcken.
  Kolla in bilderna så förstår ni vad vi pratar om.
Plötsligt dyker herden och hans flock upp...

På väg till Chapelle de Notre Dame de Bellvue

En välbehövlig paus i promenaden som går uppåt,uppåt och uppåt....

Då och nu i Ponteves

Tvättlinorna intill delar av den gamla rovriddarborgen i Ponteves. I Provence blir man ständigt påmind om historien...

Så långt man kan se...

Det finns plats för stora tankar - och små om man så önskar.

Olivlundar finns det gott om

Fikapaus i olivlunden

Nyårsafton

Lunch nyårsafton 2011. Det var soligt och varmt, men året innan spöregnade det vid samma tid. Vintervädret är osäkert, men ett är säkert - det är både varmare och soligare i le Var än hemma i Skåne.