Välkommen till Stenavångens Hästgård & Katthotell

Om oss

Vi är en familj på tre som valde att flytta till Sverige i januari 2007. Vi hade letat gård ett tag i Danmark men eftersom vi inte hittade rätt så började vi titta på gårdar i Sverige. Vi hittade den perfekta gården till oss, våra två hundar, katt och tre hästar. Vi flyttade hit med två stora kallblodsvallaker av den danska hästrasen ”jysk häst” och en liten shettis. I Danmark där våra hästar var inackorderade fick vi inte rida någonstans och det fanns ingen skog. Vi var därför lyckliga när vi hittade denna gården som hade massor med ridvägar och en stor skog 10 min ifrån oss. Senare samma år bestämde vi oss för att köpa ett Frieser sto för att börja uppföda på rasen samt att det alltid har varit drömhästen. Luna var dräktig när vi köpte henne och den 12 april 2008 fick vi vårt första föl. Vi förälskade oss i rasen och bestämde oss för att köpa ett till Frieser sto. Även hon var dräktig när vi köpte henne. Drömmen om uppfödning med frieser rasen utvecklades och i slutet på 2011 köpte vi in 3 Irish Cob för att påbörja uppfödning på den rasen med. Antalet hästar har växt sedan vi flyttade hit, men vi älskar livet på landet med våra vackra och underbara hästar.       


  Vång betyder äng och öppet fält, och det är precis 

vad vi har här på

 Stenavångens Gård. 


Välkomna! 


Vad vi kan erbjuda på gårdenStenavångens uppfödning (Hobbynivå) av hästraserna Frieser och Irish Cob och vi har för närvarande 3 avelssto och en två åring som ska bli avelssto. Vi har alltid varit väldigt förtjusta i de stora kallblods raserna med mycket man, svans, pannlugg och hovskägg. Kallblods raserna är kända för sitt lugna temperament vilket också är en av anledningarna till att vi tycker så mycket om dessa raser. Stenavångens Hästgård är en godkänd säker hästverksamhet vilket innebär att vårt stall är säkerhetskollat av Länsförsäkringar. I vår uppfödning av Frieser och Irish Cob använder vi oss bara av godkända hingstar från de holländska stamböckerna. Vill du/ni veta mer om raserna samt våra avelssto så klicka vidare i menyn till vänster. 

Stenavångens katthotell, är ett litet men mysigt katthotell med 9 inneboxar varav 6 av dem har utgång till en utebox. Boxarna katterna vistas i är stora och rymliga vilket ger katterna möjlighet att kunna röra sig, springa och hoppa. Vill du/ni veta mer om vårt katthotell så titta gärna under Katthotell i menyn till vänster. 

Stenavångens Ridterapi. Louise bedriver hästunderstödda insatser och Ridterapi med  gårdens hästar. Hästarna som används i verksamheten är tränat i Natural Horsemanship. Det är väluppfostrade, harmoniska och snälla hästar att umgås, träna och rida. Det erbjuds främst hästunderstödda insatser med fokus på det socialpedagogiska. Fokus i insatserna är att vi lär och utvecklas tillsammans. Alla insatserna individ anpassas efter dig utifrån behov, ålder och önskemål. Utöver hästunderstödda insatser så erbjuder jag även andra typer av ridning och markarbete för personer i alla åldrar. Låtar det intressant och du   vill veta mer, så titta gärna under fliken Ridterapi  till vänster. Här finns det även kontaktinformationer till Louise.  

louij13@hotmail.com

 Vi tränar When Horses Choose och våra hästar går barfota.

When Horses Choose är en metod av Natural Horsemanship, och tränaren bakom metoden heter Mia Lykke Nielsen. Metodens grundtanke är att få hästen att välja dig som sin ledare när den är helt fri (utan utrustning). Det handlar om att bygga grunden till ett livslångt förhållande mellan dig och din häst som bygger på samarbete och tillit. Där du blir en bra ledare som hästen känner tillit och trygghet hos. Det är en metod som gör att du som ledare litar på din häst och inte utrustningen du använder. Du kan läsa mer om träningsmetoden under fliken When Horses Choose. 


   Vårt mål är att våra sto och föl kan hanteras och ridas av alla. Vi tränar våra hästar med målet att dem ska bli harmoniska individer med ett bra temperament. Folk ska känna sig trygga samt kunna lita på våra hästar. Våra sto, unghästar och föl lär sig att gå i grimma, stå stilla, lyfta hovar, köra hästtransport, vara orädda för andra djur, saker eller trafik. De lär sig kunna gå på promenad båda hemma och ute. De tränas i att kunna vara själva i stallet, på hagen eller vid ridning/träning. Vårt mål är att köper man en häst hos oss så får man en lugn och snäll häst som är lätt att hantera. En trygg och tillitsfull häst som man kan lita på  som ryttare. Du som köpare har även möjlighet att kunna vara med från början om du köper ett föl från oss.  


Våra hästar är Barehoof trimmade (går barfota), därför att det inte är nödvändigt att hästar ska ha sko på. Alla våra hästar går barfota och kan ridas överallt och på alla typer av underlag. Vi kan även själv beskära våra hästars hovar och när vi beskär dem så är det enligt Dan Guerrera sätt att beskära. Vill du/ni läsa mer om hans sätt att beskära hovar så kolla hans hemsida 
www.barehoof.com

Write a new comment: (Click here)

SimpleSite.com
Characters left: 160
DONE Sending...

SimpleSite Kundservice | Reply 12.01.2018 09.53

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

SimpleSite | Reply 31.05.2016 20.30

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

women of good hope association | Reply 17.12.2013 21.28

i love this page

brandon priesley | Reply 30.11.2013 21.28

visit me please i am waiting for your comments

brandon priesley | Reply 30.11.2013 21.26

please i want that we shall be friend . ihave also my own website on the www.readyboy.com

See all comments

| Reply

Latest comments

18.02 | 10:56

Hej Anita heter jag och planerar in en resa from 14- i ca 7 till tio dagar kollar runt för datum. Har en katt leo varit hos er förut för ca 6 år sedan då med tv

...
04.02 | 14:42

Hej. Jag har två sexåriga somalikatter (Ture och Svante). Jag söker pensionatsplats för dem mellan 15/2 till 20/2. Har ni möjligtvis plats?

...
12.01 | 09:53

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

...
08.01 | 17:22

Hejsan Birgitta skriv till stenavangen@live.se så pröva jag att svara hälsning lene

...
You liked this page
Hi!
Make your own website like I did.
It's easy, and absolutely free.
AD