Välkommen till Stenavångens Hästgård & Katthotell

Om oss

Vi är en familj som valde att flytta till Sverige i januari 2007. Vi hade letat efter gård i Danmark ett bra tag, men lyckades inte hitta rätt ställe. Därför sökte vi oss till andra sidan av vattnet och började titta efter gård i Sverige. Rätt snabbt hittade vi den perfekta gården till oss tre, våra två hundar, katt och tre hästar. Vi flyttade hit med två stora kallblods valacker av den danska hästrasen ”jysk häst” och en liten shetlandsponny. Vi föll för att man kunde och fick rida överallt samt den fantastiska naturen som finns ett stenkast från gården. Det finns ett rikt djurliv, en tystnad, ett lugn och en känsla av frihet på gården även om vi är nära väg 13 och nära till Sjöbo. Men detta varken märks eller hörs när man är på gården. Efter någon månad på gården bestämde vi oss för att köpa ett Frieser sto, det har alltid varit en drömhäst och vi ville börja uppfödning av rasen. Luna var dräktig när vi köpte henne och den 12 april 2008 fick vi vårt första föl. Vi blev förälskade i rasen och bestämde oss för att köpa ett till Frieser sto. Även hon var dräktig när vi köpte henne, och 2009 fick vi vårt andra föl. Drömmen om uppfödning med frieser rasen utvecklades och i slutet på 2011 köpte vi in en Irish Cob för att påbörja uppfödning på den rasen med. Antalet hästar har växt sedan vi flyttade hit, men vi älskar livet på landet med våra vacker och underbara hästar.       


  Vång betyder äng och öppet fält, och det är precis  vad vi har här på  Stenavångens Gård. 


Välkomna! 


Vad vi kan erbjuda på gården


Stenavångens uppfödning;  hobbyuppfödning av hästraserna Frieser och Irish Cob.  Vi har för närvarande 3 avelssto, därav 2 Frieser och en Irish Cob. Vi har alltid varit väldigt förtjusta i de stora kallblods raserna med mycket man, svans och hovskägg samt deras lugna temperament. Stenavångens Hästgård är en godkänd hästverksamhet vilket innebär att vårt stall är säkerhetskollat av Länsförsäkringar. I vår uppfödning av Frieser och Irish Cob använder vi oss bara av godkända hingstar från de holländska stamböckerna. Vill du/ni veta mer om raserna samt våra avelssto så klicka vidare i menyn till vänster. 

Stenavångens katthotell; är ett litet men mysigt katthotell med 9 inneboxar varav 6 av dem har utgång till utebox. Boxarna är stora och rymliga vilket ger katterna möjlighet att kunna röra sig, springa och hoppa. Vill du/ni veta mer om vårt katthotell så titta gärna under Katthotell i menyn till vänster. 

Stenavångens Hästunderstödda Insatser; Dottern Louise bedriver hästunderstödda insatser med fokus på det socialpedagogiska, där tanken är att vi tillsammans lär och utvecklas.  Målet är ej att presterar utan att mår bra och ha roligt. Målet är att må bättre psykisk och fysik genom att få umgås med hästarna och vara ute i naturen. Hästarna som används i verksamheten är tränade i Natural Horsemanship, de är harmoniska, trygga och snälla att umgås, träna och rida. Tillfällen individ anpassas efter dig utifrån behov, förutsättningar och önskemål. Utöver hästunderstödda insatser så erbjuder jag även andra typer av ridning och markarbete för personer i alla åldrar. Låtar det intressant och du vill veta mer, så titta gärna under fliken ridterapi till vänster.


 Vi tränar When Horses Choose och våra hästar går barfota.

When Horses Choose är en metod av Natural Horsemanship, och tränaren bakom metoden heter Mia Lykke Nielsen. Genom denna träningen försöker man bygga grunden till ett livslångt förhållande mellan ryttare och häst. Träningen är helt utan utrustning i början för att hästen ska få vara helt fri, och man tränar allt från marken innan man börjar rida. Träningen bygger på samarbete, tillit och på hästens språk. En träningsmetod där både du och hästen ska kunna känna tillit och trygghet till varandra, med och utan utrustning. 

 Vi vill gärna att våra sto och föl kan hanteras och ridas av alla. De ska bli harmoniska, snälla och trygga individer för alla som hanterar, rider och tränar dem. Våra sto, unghästar och föl lär sig att gå i grimma, lyfta hovar, köra hästtransport, vara orädda för andra djur, saker eller trafik. De går på promenader båda hemma och utanför gården. De tränas i att kunna vara själva i stallet, på hagen eller vid ridning/träning. 

Alla våra hästar går barfota därför att det inte är nödvändigt att hästar ska ha sko på. Våra hästar kan ridas överallt och på alla typer av underlag. Våra hästars hovar fixas enligt Dan Guerrera sätt att beskära. Vill du/ni läsa mer om hans sätt att beskära hovar så kolla gärna hans hemsida  www.barehoof.com

Write a new comment: (Click here)

SimpleSite.com
Characters left: 160
DONE Sending...

SimpleSite Kundservice | Reply 12.01.2018 09.53

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

SimpleSite | Reply 31.05.2016 20.30

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

women of good hope association | Reply 17.12.2013 21.28

i love this page

brandon priesley | Reply 30.11.2013 21.28

visit me please i am waiting for your comments

brandon priesley | Reply 30.11.2013 21.26

please i want that we shall be friend . ihave also my own website on the www.readyboy.com

See all comments

| Reply

Latest comments

18.02 | 10:56

Hej Anita heter jag och planerar in en resa from 14- i ca 7 till tio dagar kollar runt för datum. Har en katt leo varit hos er förut för ca 6 år sedan då med tv

...
04.02 | 14:42

Hej. Jag har två sexåriga somalikatter (Ture och Svante). Jag söker pensionatsplats för dem mellan 15/2 till 20/2. Har ni möjligtvis plats?

...
12.01 | 09:53

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

...
08.01 | 17:22

Hejsan Birgitta skriv till stenavangen@live.se så pröva jag att svara hälsning lene

...
You liked this page
Hi!
Make your own website like I did.
It's easy, and absolutely free.
AD