Välkommen till Stenavångens Hästgård & Katthotell

Om oss

🙂

Vi har avslutat vaccinationen mot 

covid 19 den 3. juli 2021


Vi är en familj på tre som flyttade till Sverige januari 2007. Vi hade letat gård i Danmark ett tag men lyckades inte hitta rätt gård för oss. Vi började därför titta efter gård i Sverige och rätt snabbt hittade vi den perfekta gården för oss och alla våra djur. Med oss hade vi en katt, två hundar samt tre hästar av raserna jysk häst och shetlandsponny. I dag lever bara den ena hästen kvar dem andra djuren har tyvärr gått bort. Många nya djur har under åren flyttat in och blivit en del av vår stora familj. Vi älskar lugnet och friheten vi får härute på landet på vår underbara gård som ligger bara ett stenkast från naturen. Vi är omgiven av två stora skogar med ett rikt djurliv som erbjuder massor med upplevelser både från mark och hästrygg. Även om vi bor nära en stor väg och Sjöbo så varken märks eller hörs detta när man är på gården. På gården finns det gott om utrymme för både hästar, hundar, katter, påfåglar, höns och kaniner och platser för oss människor att kunna varva ner för att njuta av lugnet, naturen och djuren. Vårt hästintresse utvecklades snabbt efter vi hade flyttat hit och vi bestämde oss för att börja med uppfödning av rasen Frieser då detta alltid varit en drömhäst. 2007 köpte vi vår första Frieser sto Luna som fick ett föl 2008. Vi förälskade oss i rasen och köpte ett till Frieser sto Wanda som fick ett föl 2009. 2011 utökade vi uppfödningen med rasen Irish Cob och vi har idag ett Irish Cob sto som heter Abby.


Vång betyder äng och öppet fält, och det är precis vad vi har här på Stenavångens Gård och Katthotell.


Välkomna!

Vad vi kan erbjuda på gården


Stenavångens uppfödning;  vi har uppfödning av hästraserna Frieser och Irish Cob (hobbynivå) och har för närvarande tre avelssto därav två som är Frieser hästar och en som är en Irish Cob. Stenavångens hästgård är en godkänd hästverksamhet vilket innebär att vårt stall är säkerhetskollat av Länsförsäkringar. I vår uppfödning av Frieser och Irish Cob använder vi oss bara av godkända hingstar från de holländska stamböckerna. Vill du/ni veta mer om raserna samt våra avelssto så klicka vidare i menyn till vänster. 

Stenavångens katthotell; är ett litet men mysigt katthotell med 9 inneboxar varav 6 av dem har tillgång till utebox. Boxarna är stora och rymliga vilket ger katterna möjlighet att kunna röra sig, springa och hoppa. Vill du/ni veta mer om vårt katthotell så titta gärna under Katthotell i menyn till vänster. 

Stenavångens ridterapi och ridning; Louise bedriver verksamheten med ridterapi med fokus på det socialpedagogiska, där tanken är att vi tillsammans lär och utvecklas. Målet med ridterapin är inte att presterar utan att må bra fysiskt och psykiskt. Ridterapin individ anpassas efter dig, dina önskemål, behov och förutsättningar. Hästarna som används i verksamheten är tränade i natural horsemanship och miljötränade inför arbetet som ridterapi hästar. Utöver ridterapi så erbjuder jag även att man kan komma och rida eller markträna med våra hästar om man vill komma igång med ridningen igen, vill lära sig rida eller är intresserat i att lära sig mer om hur vi tränar våra hästar. Låtar det intressant och du vill veta mer, så titta gärna under fliken ridterapi till vänster. 

 Vi tränar When Horses Choose och våra hästar går barfota.

When Horses Choose är en metod av Natural Horsemanship. I denna metoden tränar man helt utan någon form för utrustning i början och träningen tar utgångspunkt i hästen naturliga beteende och språk. Målet med träningsmetoden är att bygga upp grunden till ett livslångt förhållande mellan ryttare och häst som bygger på tillit, respekt och samspel. Det är en träningsmetod där både du och hästen ska kunna känna tillit och trygghet till varandra både med och utan utrustning. Alla våra hästar rids bettlöst och går barfota, detta därför att det ej är nödvändigt att ha varken bett eller sko på hästar. Vi kan få samma kontakt med våra hästar i ridningen utan bett, då vår ridning gärna ska bygga på samspelet med hästen och inte vilket bett du har eller annan utrustning du använder. Alla hästar kan om man ger dem tiden att vänja sig ridas på olika underlag utan sko och i alla gångarter. Vid beskärning av våra hästars hovar utgår vi från Dan Guerrera metod ( www.barehoof.com ).

Write a new comment: (Click here)

SimpleSite.com
Characters left: 160
DONE Sending...

SimpleSite Kundservice | Reply 12.01.2018 09:53

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

SimpleSite | Reply 31.05.2016 20:30

Det här är ett testmeddelande från SimpleSites kundservice.

women of good hope association | Reply 17.12.2013 21:28

i love this page

brandon priesley | Reply 30.11.2013 21:28

visit me please i am waiting for your comments

brandon priesley | Reply 30.11.2013 21:26

please i want that we shall be friend . ihave also my own website on the www.readyboy.com

See all comments

| Reply

Latest comments

16.07 | 18:26

Nej tyvärr inte.

...
01.07 | 15:44

Heter den svarta hästen chester

...
01.07 | 15:42

har ni haft en häst som heter chester det är en svart cob

...
17.01 | 23:10

Hej, ja letar efter en frieser, helst lite lägre strl och lugn i tempramentet som ja kan använda mestadels i skog och mark:)
Mvh Anna

...
You liked this page
Hi!
Make your own website like I did.
It's easy, and absolutely free.
AD