Nyheter 2015

5/12: Året får avslutas med en glad nyhet, Hagbords Perfectly Proper "Alfred" blev idag Norsk Utställningschampion! Stort GRATTIS till ägarna Unn o Roy Skalö!

21/11: Herman har hastigt blivit sjuk o vi tvingades låta honom somna in. Saknaden är enorm.....

   

29/10: Här är våra födelsedagsbarn, Herman 12 år idag och Mina 10 år imorgon!

27/9: På NKK:s utställning i Stavanger idag fick Alfred, Hagbords Perfectly Proper (e. Ch Klettermusens Error och u. Hagbords Pandora), stort cert och reserv cacib! Grattis till ägarna Unn o Roy Skalö!

13/9: Härliga nyheter från Högbo idag. Ett barnbarn till Penni, Sagimus Dån, fick certifikat på sin första officiella utställning idag! Han är efter Ch Axbor Dustin o undan Stömyra Philippa Jackson. Stort GRATTIS till uppfödarna o ägarna Åsa o Peter Sandberg, Västerås!

29/8: Vi har inte varit aktiva alls i år när det gäller utställningar men Värmlandsbordern missar vi inte gärna. Som vanligt skötte sej Penni alldeles utmärkt och blev bästa tik i öppen klass och trea i bästa tikklass.

18/1: Nu har Alfred, Hagbords Perfectly Proper, varit i farten igen! På utställning i Langesund, Norge, fick han sitt andra cert o BIR, han var dessutom BIS-4 junior på lördagen. Grattis till ägarna Unn o Roy Skalö! Penni är naturligtvis stolt över sin fine son!

Nyheter 2014

16/11: Vi gratulerar Hagbords Perfectly Proper till framgångarna i helgen när han erövrat titlarna Norsk Juniorvinnare-14 samt Nordisk Juniorvinnare-14. "Alfred" är son till Penni och Klettermusens Error. Fotot togs i somras på Alfred o Penni och Alfreds matte Unn håller i kopplen. Se även foto på Alfred som valp på sidan "valpar".

29/10: Hurra för Herman som fyller 11 år idag! Bilden är tagen när han var 1 dygn gammal.

30/8: Vi har inte varit så aktiva i utställningsringarna under sommaren. Penni har ställts 3 gånger med 2 excellent o ett vg som resultat. Hon får alltid mycket bra kritik för sin konstruktion men icke rasspecialister menar att hon saknar terriertemperament. Hon är en typisk border som inte hetsar upp sej i onödan, åtminstone inte när det är 50 grader i solen o inget vilt i närheten.

Nu fick vi i alla fall avsluta säsongen med flaggan i topp vid Värmlandsbordern i Kristinehamn! Domare var Ulla Larsson, kennel Ottercap. Hon tyckte att Penni var bäst av alla 30 bordrar som deltog idag och inte nog med det utan vår lilla Mina blev 2:a bästa tik från veteranklassen!

24/6: Vår kära Finess fick somna in idag efter en kort tids sjukdom.

31/5: Vilken härlig dag på Årets Border! Jack-Pennidottern Stömyra Philippa Jackson vinner unghundsklassen och blir 3:dje bästa tik!! Vi gratulerar hennes ägare Åsa o Peter Sandberg, kennel Sagimus! Foto: Kristin Bjölbakk.

5/3: Finess fyller 15 år idag, därmed har hon slagit rekord som den äldsta hund jag haft! Hennes mor Felicia blev också 15, men blev tyvärr så dålig på sin födelsedag att hon fick somna in samma dag.

Nyheter 2013

1/9: Resultat från Värmlandsbordern: Herman 2:a bästa hane o bästa veteran med bara 2 månader kvar till sin 10-årsdag! se foto.
Penni bästa tik och BIM, se foto på vinnarbilder.

10/8: Lisa fortsätter att göra bra ifrån sej i utställningsringen. Vid Blekinge Kennelklubbs utställning i Ronneby blev hon 3:a bästa tik o fick reservcert.

28/7: Vid Värmland-Dals Terrierklubbs utställning i Skoghall blev Hagbords Pandora "Penni" bästa tik med cert och BIM. Dottern Stömyra Philisa Jackson "Lisa" gjorde utställningsdebut med excellent, CK o bästa tik 4:a! 🙂

1/6: Det blev fina placeringar för oss på Årets border. Lisa blev 5:a i juniorklassen, Penni 4:a i öppen klass, dessutom blev de bästa brace (parklass)!
Lisa o hennes syster Philippa ingick också i pappa Jacks vinnande avelsgrupp.

1/5: Lisa har gjort utställningsdebut i Karlstad idag. Hon tävlade i valpklass 6-12 mån. Resultat: HP, BIR, BIG-1, BIS-2!

27-28/4: Penni har varit till Norge på utställning. Lördagens domare tyckte inte att hon var "glad" nog att få ck, så vi fick nöja oss med excellent. På söndag gick det bättre och hon blev 2:a bästa tik med reserv cert.

7/4: Elvis med matte Katarina har varit på besök i helgen. Här samsas 3 generationer i samma korg, Elvis, Mina och Herman!

30/3: Idag debuterade Lisas syster Philippa (Stömyra Philippa Jackson) i utställningsringen. Hon blev bir-valp på SKK:s internationella i Kista. Grattis Åsa!

5/3: Finess 14 år idag!

Nyheter 2012

4/8: Penni födde 1+2 valpar e. Brumberhill Brigadoon.

23/6: Lyckades fånga alla 5 på samma foto. Herman, Penni, Mina o Finess med Diana i bakgrunden. Vi hoppas verkligen att de vargar vi hörde i midsommarnatten håller sej på behörigt avstånd!3/6: Ny parning! se valpar.

7/5: Fick detta fina foto av en nytrimmad Gilbert, som nu hunnit fylla 11 år. Tänk vad tiden går!

5/3: Idag firade vi Finess på 13-årsdagen.

17/2: Vår älskade Felicia har idag, på sin 15-årsdag, fått somna in.... Vi sörjer vår lilla Flisa.
Tack Inger för denna härliga hund som vi fick förmånen att äga och som lärt oss så mycket om rasen!

Nyheter 2011

27/11: Penni har deltagit på årets sista utställning för vår del. Det var i Lilleström på NKK:s stora show. Domare var Liz Cartledge som gav en finfin kritik med excellent o 2:a i unghundskonkurrensen med CK.

19/11 träffade vi Minas Mirakel, Tussi, som var på besök i Värmland med sin familj.

1/9: Hög tid för en resumé över sommarens utställningar med Penni.
Började lite försiktigt med ett vg i Ransäter 31/7, detta jättearrangemang som Värmlands Kennelklubb ska ha all heder åt! (3 int utställningar på 3 dagar på den härliga platsen vid hembygdsgården, men vi deltog bara på söndagen).

Sedan var det dags för Värmland-Dals terrierklubb i Vålberg 6/8 o nu gick det bättre! Excellent CK och bästa tik 4:a.

Bättre o bättre dag för dag skulle man kunna sjunga nu för sommarens sista officiella utställning. Vi tog en semestertur till Blekinge o Ronneby Brunn. Penni blev utplockad som bästa tik 3:a, tillsammans med 3 championtikar! Dessvärre för oss så var bt-2 inte svensk champion, utan dansk o norsk och fick därmed det åtråvärda certet. Vi fick nöja oss med reservcert (som Penni posserar med på bilden) men var ändå väldigt nöjda med dagen!

Till sist avstutade vi utställningssommaren med Värmlandsbordern 27/8, där Penni blev 2:a med hp i unghundsklassen, slagen i klassen av utställningens vackraste hund, Hux Flux Målly Månsten. Stort Grattis till ägaren Anne-Marie Olsson o uppfödaren Marie Jonsson!

5/6: Penni debuterade på officiell utställning med excellent som resultat. Det var på N Älvsborgs internationella i Vänersborg.

14/5: Årets Border gick av stapeln, som vanligt vid trevliga Herrfallets camping utanför Arboga. Det blev inte så mycket fotograferande eftersom jag ställde Penni i juniorklass o hon skötte sej med den äran. Av 20 juniortikar blev hon placerad 2:a med hp!

Det kom en påskhälsning från Gilbert o hans husse Arnold. Med den gratulerar vi G-kullen som firade 10-årsdag den 20 april!

9/3: Vi har fått en valp idag! se valpar5/3: Idag firade vi Finess som fyllde 12 år!

20/2: I torsdags firade vi Felicias 14-åriga födelsedag och igår på BTS klubbmöte fick hon det fina vandringspriset Kånjakskransen! Här poserar hon med kransen och det "löv" som vi får behålla som ett fint minne.

6/1: Mina parad, se valpar!


1/1: Året började med traditionell hundpromenad i härlig vintersol. Katarina o jag med 7 fyrfotavänner.

Nyheter 2010

23/10 Lilleruds inoff. utställning: Penni blev BIR igen! Detta är tredje bir:et på lika många utställningar. BIM blev Fugato's Melodii. Tack till Åsa för det fina fotot o till Moa som höll i kameran!

15/9: Penni har fått prova på lite blodspår och det gick strålande!

28/8: Penni har debuterat i utställningsringen. Hon blev bästa valp på Värmlandsbordern! Domare var Åsa Sandberg, kennel Sagimus. Bim valp blev hennes bror Pontus (Hagbords Pollux). Bästa hane o bim gick till halvbror Hagbords Oliver Twist, mamma Trientalis Sibylla blev 2:a bästa tik.

15/8 var vi på NKK:s stora utställning vid Bjerke travbana i Oslo. Det blev bara ett första pris till Elvis o CK till Mina den här gången. Det var trångt men trivsam runt ringen, som alltid när en massa borderfolk träffas!

20/6: Vi hälsar Hagbords Pandora välkommen hem!
        Ett stort tack till Irene på Hagbords kennel för denna underbara Tiger-Sibyllavalp.

24/5: I lördags var det dags för Årets Border 2010. Vi hade inga hundar med så det blev lite bättre tid till fotografering. På den här syns några av de värmländska besökarna.

24/3: Det blev inga valpar hos oss den här gången. Mina fick snittas o hade en fin hanvalp. Tyvärr blev han skadad i ett bakben så illa att vi var tvugna att låta honom somna in efter bara någon dag. Mina hade trott att det var navelsträngen hon bet i och ingen hos veterinären kontrollerade vad som hände förrän det var för sent. Jag kommer aldrig mer att lämna över ansvaret för mina hundar till veterinärpersonal om en liknande situation skulle uppstå igen. Man kan aldrig lita helt på en nyopererad tik, de kan vara lite förvirrade strax efter uppvaknandet. Mina är världens snällaste och skulle aldrig medvetet skada sin valp.

17/2: Idag fyller Felicia 13 år! Hon är fortfarande lika pigg o lekfull som hon alltid varit.

4/1: Ny parning, se valpar!

Nyheter 2009

Söndagen 6 september hade jag äran att få döma Norsk Bordersamling vid Bjørknes, mellan Årnes och Skotterud. 44 hundar mötte upp och jag fann min vinnare i unghunden Sweeping Glassiga Nogger. Bästa tik blev NUCh Steffex Rutyaas Cedi. Jag vill tacka arrangörer och deltagare för en trevlig dag tillsammans med dem och deras härliga hundar.

20/8: Besökte Minas dotter Nova för att putsa henne inför Värmlandsbordern. Se mer på Novas egen blogg: http://nova.gooners.net.

26/4: Vilken fantastisk helg! Elvis har debuterat på officiell utställning och det har resulterat i 2 norska certifikat o 2 BIM. Mina fick sitt sista certifikat, blev BIR och är därmed Norsk Utställningschampion!

23/4: Idag firar vi att N-kullen fyller 1 år! Elvis hälsar o gratulerar sina syskon Nova o Nipo.

5/3: Idag fyller Finess 10 år!

17/2: Vi firade Felicia på hennes 12-årsdag!

7/2: Vi besökte Elvis med familj i Oslo för trimmning o trevligt umgänge. På bilden sitter Elvis, Mina o Felicia.

1/1: Som brukligt är så började Katarina och jag året med en lång hundpromenad. I år med 5 bordrar o 1 setter i sällskap.

Nyheter 2008

23/11: Elvis flyttar på halvfoder till familjen Haaland i Oslo!

22/11: Idag möttes 3 Egonbarn på Arvika brukshundklubbs utställning. Åsas Elis blev BIRvalp, Elvis 2:a bästa hane och Nova BIMvalp. Samtliga med hp.

27/10: Igår var vi på utställning i Norge, närmare bestämt Letohallen i Dal.
Mina som hittills varit ständig 2:a bästa tik, fick äntligen vinna o fick sitt andra norska cert samt BIM. Tack för gratulationerna i gästboken!

5/10: Mina deltog på NKK:s utställning i Kongsvinger o blev 2:a bästa tik med reerv cacib. Bästa tik blev SUCh Hux Flux Iris Iskristall som där med blev norsk champion. 3:a bästa tik blev SUCh FinUCh Fugato's Serenade. 3xMarie i topp alltså!  🙂 BIR o championat gick till SUCh FinUCh Klettermusens Yahoo. Grattis till vinnarna!

30/8: Vi hade en fantastisk dag på Värmlandsbordern. Felicia o Finess blev 1:a med Hp i senior o still going strongklasserna. Elvis, 4 mån., debuterade med att bli 2:a med Hp i valpklassen. Till sist vinner Mina öppenklassen bland 8 fina tikar, blir sedan bästa tik i hård konkurrens och vinner till sist BIRet. Vi är stolta över vår fina Mina och sänder en hälsning till brodern Tage som vann Värmlandsbordern förra året.
BIM blev Trientalis Styrbjörn "Malte" ägd av Anita Olsson och visad av Inger Mogren. Domare var Anja Svensson, Klettermusens kennel.
Fotograferade gjorde Åsa Sundström.